Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Χαμηλότερες τιμές για τις τράπεζες

Χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις τράπεζες δίνει η Proton σε έκθεσή της όπου "κατεβάζει" τον πήχη για τα κέρδη κατά 7% με πρόβλεψη για μηδενική αύξηση στις χορηγήσεις. Εκ νέου κάλυψη για Πειραιώς. Top pick η ΕΤΕ. 

Proton: Χαμηλότερες τιμές για τις τράπεζες
Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις τράπεζες δίνει η Proton σε έκθεσή της όπου "κατεβάζει" τον πήχη για την κερδοφορία τους κατά 7% με πρόβλεψη για μηδενική αύξηση στις χορηγήσεις το 2010.

Ειδικότερα, η Proton μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 11 από 14,2 ευρώ διατηρώντας σύσταση "outperform", για την Eurobank στα 8,6 ευρώ από 11 ευρώ (neutral), για το ΤΤ στα 8,6 ευρώ από 11 ευρώ (neutral), για την Εθνική Τράπεζα στα 22,4 από 27 ευρώ (outperform) ενώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη για την Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ και σύσταση "neutral".

Kορυφαία επιλογή της από τον τραπεζικό κλάδο είναι ο τίτλος της Εθνικής.

Η αναπροσαρμογή στις εκτιμήσεις της Proton για τις τράπεζες σχετίζεται με την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, με την αύξηση στα spreads να δημιουργεί ένα "δύσκολο περιβάλλον χρηματοδότησης". 

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή μειώνει την εκτίμησή της για την πιστωτική επέκταση το 2010 στην Ελλάδα σε μηδενικά επίπεδα, ενώ είναι πιο αισιόδοξη για τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης, προβλέποντας αύξηση των χορηγήσεων της Finansbank, θυγατρικής της ΕΤΕ στην Τουρκία, κατά 16% έναντι προηγούμενης εκτίμησης στο 13%. 

Η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη 2010 των Εθνική, Alpha, Eurobank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά ένα μέσο όρο 7%.
 

Οι αποτιμήσεις των τραπεζών είναι ελκυστικές, σημειώνει, προσθέτοντας όμως ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη και συνδέεται άμεσα με την αποδοτικότητα των κυβερνητικών μέτρων. 
    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v