Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom:Θετικές οι ΑΧΕ για το bonus των 0,10 ευρώ

Θετική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την κίνηση της Intracom να επιστρέψει στους μετόχους 0,10 ευρώ ανά μετοχή από τις υπεραξίες της Vodafone. Από την άλλη όμως, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρίας.

Intracom:Θετικές οι ΑΧΕ για το bonus των 0,10 ευρώ
Θετική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την κίνηση της Intracom να επιστρέψει στους μετόχους 0,10 ευρώ ανά μετοχή από τις υπεραξίες της Vodafone, συνεχίζουν ωστόσο να εμφανίζονται προβληματισμένοι σε ό,τι αφορά την εταιρία.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2004 πως η κίνηση της εταιρίας είναι θετική. Ωστόσο συμπληρώνει πως διατηρεί τις επιφυλάξεις της αναφορικά με την άμεση ανάγκη που υπάρχει για αναδιάρθρωση της εταιρίας, αλλά και όσον αφορά στην γενικότερη ανάκαμψη της αγοράς.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στα θετικά στοιχεία της Intracom επισημαίνει την γενικότερη ξεκάθαρη στρατηγική της εταιρίας με τις τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες, που μεταξύ άλλων αφορά στη μείωση του κόστους σε διάφορους λειτουργικούς τομείς του ομίλου, ενώ αναφέρεται και στην ανάληψη καθηκόντων από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Από την άλλη, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η ανησυχία της αφορά στην αλλαγή κατεύθυνσης προς ”τυποποιημένα” προϊόντα και στη λειτουργική μόχλευση η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς ο περιορισμός του κόστους φαίνεται να έχει επικεντρωθεί σε περιφερειακές δραστηριότητες παρά στις κύριες.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εμφανίζεται επιφυλακτική όσον αφορά στην αλλαγή της στρατηγικής της Intracom στην επικέντρωσή της στην ανάπτυξη λογισμικού και σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες και αναμένεται να ”δοκιμάσουν” την ηγετική θέση που κατέχει η εταιρία στα έργα υψηλής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v