Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s:Αναθεωρεί κριτήρια ελληνικών χρεογράφων

Σε αναθεώρηση των κριτηρίων της που επιτρέπουν στα ελληνικά τιτλοποιημένα χρεόγραφα να εξασφαλίζουν αξιολόγηση Aaa προχωρά η Moody's σε συνέχεια της υποβάθμισης των κρατικών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε A2 από A1.

Moody΄s:Αναθεωρεί κριτήρια ελληνικών χρεογράφων
Σε αναθεώρηση των κριτηρίων της που επιτρέπουν στα ελληνικά τιτλοποιημένα χρεόγραφα να εξασφαλίζουν αξιολόγηση "Aaa" προχωρά η Moody's, σε συνέχεια της υποβάθμισης των κρατικών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τον Δεκέμβριο, σε "A2' από "A1".

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι αξιολογήσεις των ελληνικών τιτλοποιήσεων με Αaa εμφανίζονται υψηλές σε σχέση με την αξιολόγηση του ελληνικού δημοσιου. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εξεταστεί εξονυχιστικά η ανθεκτικότητα των αξιολογήσεων του ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έκθεση (4/2) του οίκου, όσο διαρκεί η αναθεώρηση θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τις υπάρχουσες συναλλαγές και δεν θα εκδώσει αξιολόγηση Aaa σε ελληνικά τιτλοποιημένα χρεόγραφα ή καλυμμένα ομόλογα, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι τρέχουσες και οι μελλοντικές αξιολογήσεις θα προσδιορίζονται με τα νέα κριτήρια.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θεωρεί μικρό τόσο τον κίνδυνο χρεοκοπίας όσο και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v