Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Αρση αβεβαιότητας για ΟΠΑΠ- ΔΕΗ

”Για άρση της αβεβαιότητας” κάνει λόγο σε σημερινά της alert (22/6/2004) η Deutsche Bank αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, μέσω των οποίων αποσαφηνίστηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον ΟΠΑΠ και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Πως σχολιάζει η CSFB. Οι τιμές στόχοι και οι συστάσεις.

Deutsche Bank: Αρση αβεβαιότητας για ΟΠΑΠ- ΔΕΗ
Στην άρση, εκ μέρους του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τις δηλώσεις του περί ΟΠΑΠ και τιμολογίων ΔΕΚΟ εστιάζουν σημερινά alert της Deutsche Bank με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2004, ενώ τις δηλώσεις Αλογοσκούφη για τον ΟΠΑΠ σχολίασε στο πρωινό της report και η CSFB.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, στα 15,7 ευρώ τίθεται η τιμή στόχος για τον τίτλο του ΟΠΑΠ, ενώ και η σύσταση είναι ”hold”.

Η ίδια αναφέρεται στις αποσαφηνίσεις του κ. Αλογοσκούφη, σύμφωνα με τις οποίες, ”αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία του μονοπωλιακού καθεστώτος του ΟΠΑΠ”.

Η μετοχή του Οργανισμού χαμηλότερα των 15 ευρώ μοιάζει ελκυστική, αναφέρει η Deutsche Bank, αφού ”προσφέρει” δυνατότητα ανόδου της τάξης του 5% και μερισματική απόδοση στο 6%.

Εξάλλου στην ”εμπλοκή” που είχε δημιουργηθεί με τον ΟΠΑΠ αναφέρθηκε και η CSFB στο πρωινό της report. Ο οίκος έκανε λόγο για ”ατυχείς δηλώσεις” του υπουργού, οι οποίες προκάλεσαν μεταβλητότητα. Σε επικοινωνία που είχε η CSFB με τους επικεφαλής του ΟΠΑΠ, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν επίκειται άνοιγμα της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Η CSFB διατήρησε την τιμή στόχο στα 18 ευρώ και τη σύσταση σε outperform, ενώ συνέστησε στους επενδυτές μετριοπαθή αντίδραση στα δημοσιεύματα του Τύπου.

Εξάλλου, με ξεχωριστό, σημερινό της alert, η Deutsche Bank αναφέρεται στην επίλυση των θεμάτων που ανέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με πιθανό ”πάγωμα” των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η τιμή στόχος για την ΔΕΗ τίθεται στα 22,7 ευρώ (δυνατότητα ανοδικής κίνησης περίπου 16%), ενώ η σύσταση είναι ”buy”.

Όπως αναφέρει ο οίκος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβερνητική προσέγγιση θα παραμείνει ευέλικτη σε ό,τι αφορά τις εταιρίες κοινής ωφέλειας και ότι θα ληφθούν υπόψη οι χρηματοδοτικές ανάγκες των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Η δήλωση του υπουργού ενισχύει την εκτίμηση του οίκου ότι η ”αγορά” είναι η ενδεδειγμένη σύσταση για την ΔΕΗ. ”Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της εταιρίας για 2004 θα είναι μηδενικές η τιμή στόχος υποχωρεί έως τα 19,4 ευρώ”, αναφέρει η Deutsche Bank.

Ωστόσο, προσθέτει, αυτό είναι από τα ”χειρότερα σενάρια”, το οποίο μάλιστα φαίνεται να έχει ήδη αποτιμηθεί στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v