Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: «Καμπανάκι» από Alpha Finance

Επιφυλάξεις Alpha Finance για τον ΟΤΕ, λόγω των 142 εκατ. που ζήτησε το υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2009 και των μακροοικονομικών εξελίξεων που έφεραν το risk free rate στο 6,5%.

ΟΤΕ: «Καμπανάκι» από Alpha Finance
Τα 142 εκατ. ευρώ που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας από τον Οργανισμό για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2009 και οι μακροοικονομικές εξελίξεις οι οποίες έφεραν την απόδοση μηδενικού κινδύνου (risk free rate) στο 6,5% αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν την Alpha Finance να δηλώνει επιφυλακτική για τη μετοχή του ΟΤΕ.

«Πιστεύουμε ότι η δυναμική της αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ΟΤΕ μοιάζει με ένα πολύ αβέβαιο στοίχημα υπό τις τρέχουσες συνθήκες και η τιμή-στόχος θα είναι τα 9,4 ευρώ, αν λάβουν χώρα τα προαναφερθέντα.

Έτσι, περιμένουμε πίεση βραχυπρόθεσμα, ενώ μεσοπρόθεσμα θεωρούμε ότι η πώληση ποσοστού 10% ακόμη των μετοχών στην Deutsche Telekom θα αποτελούσε τον περισσότερο ενδιαφέροντα καταλύτη», αναφέρει ο ελληνικός οίκος.

Η Alpha Finance επίσης εστιάζει και σε μια σειρά αρνητικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα μέσα στο 2009, όπως τον φόρο στην κινητή τηλεφωνία, τη σκληρή στάση της εποπτικής αρχής απέναντι στην εισηγμένη εταιρία, την επιβολή έκτακτης φορολογίας, τον πόλεμο τιμών στην κινητή τηλεφωνία αλλά και τις νέες περικοπές στα τέλη τερματισμού στην κινητή τηλεφωνία, στις αρχές της περυσινής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v