Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Από ροές κεφαλαίων και ξένους η τάση

Την έλλειψη ”εγχώριου καταλύτη” ικανού να δώσει κατεύθυνση στην αγορά επισημαίνει η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (21/06/2004), προβλέποντας ότι οι ροές κεφαλαίων και η πορεία των διεθνών αγορών θα αναλάβουν το ρόλο αυτό.

Marfin: Από ροές κεφαλαίων και ξένους η τάση
Χωρίς ”εγχώριο καταλύτη” ικανό να διαμορφώσει τάση εκτιμά στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 21 Ιουνίου, η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η ελληνική αγορά την εβδομάδα αυτή.

Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να είναι εξαρτημένη από το ύψος των εισροών και των εκροών κεφαλαίων, ενώ οι διεθνείς αγορές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του εγχώριου χρηματιστηρίου.

Το χαμηλό όγκο συναλλαγών, αλλά και τα ”πρωτεία” της ΔΕΗ στην υποχώρηση (8% σε εβδομαδιαία βάση) επισημαίνει η Marfin, ενώ υπογραμμίζει ότι ο ΟΤΕ κατάφερε να αντιστρέψει την τάση ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος του μερίσματος που απέκοψε την Παρασκευή.

Αναφερόμενη σε άλλες επιχειρηματικές ειδήσεις που επηρέασαν την αγορά κατά την προηγούμενη εβδομάδα, η χρηματιστηριακή, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για την συμφωνία των τραπεζών με την ΟΤΟΕ, αλλά και την επίσημη επιβεβαίωση της πρόθεσης του ΟΠΑΠ να ακυρώσει το διαγωνισμό για την προμήθεια τερματικών.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αγορές, η Marfin αναφέρει ως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που πέρασε την ”αβεβαιότητα” αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων και το κατά πόσον η FED προτίθεται να υιοθετήσει ”μετριοπαθή ρυθμό” αύξησής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v