ΑΧΕ: Σταθεροποίηση, ελλείψει σημαντικών εξελίξεων

Η έλλειψη των εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων αλλά και οι προβλεπόμενοι χαμηλοί όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά σε σταθεροποιητικές τάσεις, λένε οι ΑΧΕ, μερίδα των οποίων δεν αποκλείει και την οριακή πτωτική κίνηση της αγοράς. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Σταθεροποίηση, ελλείψει σημαντικών εξελίξεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Εθνική ΑΧΕ.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά και η Marfin Analysis πως αναμένεται να ακολουθήσει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης προβλέπεται ότι θα παραμείνουν στο προσκήνιο.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς

–επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου– αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για επερχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί σε ήπιους τόνους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων και με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που ενδεχομένως θα οδηγήσει τη Σοφοκλέους σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, και δη με ισχνούς όγκους συναλλαγών.

Την έλλειψη των εγχώριων εξελίξεων επισημαίνει και η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επιδείξουν οι επενδυτές σημαντική διάθεση για επενδύσεις.

Η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως λογικά η πιέσεις πώλησης που έχουν εμφανιστεί στη μετοχή της ΔΕΗ θα κατευναστούν, ενώ επισημαίνει πως οι δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών ενδέχεται να δημιουργήσουν ανησυχίες.

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα πάρει το έναυσμα για την κατεύθυνσή της η Σοφοκλέους, η οποία –όπως επισημαίνει– στις τελευταίες συνεδριάσεις υπεραπέδωσε αφενός εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών και πιέσεων σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ και αφετέρου ύστερα από αποκόμιση κερδών σε ορισμένους τραπεζικούς τίτλους.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το ενδιαφέρον για τους προαναφερθέντες τίτλους αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής: Με απώλειες 0,665 έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2004 και με εμφανή αδυναμία στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την τάση των ρευστοποιήσεων να σχετίζεται κυρίως στη λήξη των συμβολαίων futures, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Τι έγινε την εβδομάδα 14/6-18/6: Με νέες απώλειες 1,65% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται το απόγευμα της Παρασκευής στις 2.360,34 μονάδες, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, ενώ συμπληρώνει πως ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη φορά μείωση κατά 8,5% και διαμορφώθηκε στα 99,5 εκατ. ευρώ έναντι 108,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.

Τεχνικά, συμπληρώνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, είναι η πρώτη φορά που μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα απειλείται με αξιώσεις η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη.

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, η περιοχή των 2.310- 2.305 μονάδων αποτελεί το τελευταίο οχυρό των αγοραστών, σημεία στα οποία κινούνται οι κινητοί απλοί και εκθετικοί μέσοι των 200 ημερών.

Διάσπαση των επιπέδων και κλείσιμο κάτω από αυτά θα σημάνει και το τέλος της ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2003, θα αλλάξει τους ορίζοντες διακράτησης τίτλων, θα ενεργοποιήσει εντολές περικοπής ζημιών και πιθανότατα θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της κίνησης προς τις 2.280-2.250 μονάδες, επισημαίνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Από την πλευρά της, η Omega Bank στην εβδομαδιαία ενημέρωση με ημερομηνία 18 Ιουνίου 2004 αναφέρει πως οι τεχνικοί δείκτες ύστερα από την υποχώρηση που κατέγραψαν την εβδομάδα που πέρασε κινούνται στο σύνολό τους στην ουδέτερη ζώνη τιμών.

Στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα πρέπει να μελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση με την πορεία των συναλλαγών, ενώ η κατασκευή σχηματισμού βάσης τιμών στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών πάνω από την περιοχή στήριξης των 2.300-2.320 μονάδων θα αποτελέσει ένδειξη αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης σε ανοδική, επισημαίνει η Omega Bank.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v