Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εκτιμήσεις ΑΧΕ για θυγατρική σε Κύπρο

Τη σύσταση μιας 100% θυγατρικής εταιρίας που θα συγκεντρώνει όλες τις επιχειρήσεις της Intralot στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχει η κίνηση αυτή κυρίως στη φορολόγηση των θυγατρικών της σχολιάζουν οι ΑΧΕ στα πρωινά τους reports.

Intralot: Εκτιμήσεις ΑΧΕ για θυγατρική σε Κύπρο
Τη σύσταση μιας 100% θυγατρικής εταιρίας που θα συγκεντρώνει όλες τις επιχειρήσεις της Intralot στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχει η κίνηση αυτή κυρίως στη φορολόγηση των θυγατρικών της, σχολιάζουν οι ΑΧΕ στα πρωινά τους reports.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα συνεισφέρει στη μείωση της φορολογίας στις εν λόγω εταιρίες, χωρίς να έχει, όπως επισημαίνει, κανένα αντίκτυπο στα κέρδη προ φόρων του ομίλου.

Από την πλευρά της, η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η φορολογία που θα επιβληθεί, είναι πιθανό να είναι χαμηλότερη των εκτιμήσεών της (30,6%) το 2004, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι συσχετίζεται με το επίπεδο των προβλέψεων που αφορούν στο Στοίχημα.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει κυρίως τα φορολογικά οφέλη που θα αποκομίσει η Intralot από την κίνηση αυτή, σχολιάζοντας παράλληλα ότι συνολικά θα έχει θετική επίδραση στην εταιρία μελλοντικά.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή εξάλλου, στο πρωινό της report επισημαίνει ότι η φορολογία στην Κύπρο είναι της τάξης του 10%, έναντι του 35% στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που όλες οι θυγατρικές της είναι συγχωνευμένες, δεν θα υπάρξει επίδραση στις λογιστικές καταστάσεις του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v