ΑΧΕ: Λήξη συμβολαίων-ΟΤΕ στο επίκεντρο

Τη λήξη των συμβολαίων επί μετοχών και δεικτών επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές στα reports τους για τη σημερινή συνεδρίαση, σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο ΟΤΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, ”πιέζοντας” μάλιστα την αγορά.

ΑΧΕ: Λήξη συμβολαίων-ΟΤΕ στο επίκεντρο
Τη λήξη των συμβολαίων επί μετοχών και δεικτών επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές στα reports τους για τη σημερινή συνεδρίαση, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι ο ΟΤΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, ”πιέζοντας” μάλιστα την αγορά.

Ειδικότερα, η EFG Eurobank Sec σχολιάζει ότι η αγορά λογικά θα πρέπει να επιχειρήσει μια τεχνική ανάκαμψη, ύστερα από τις χθεσινές απώλειες, χωρίς ωστόσο να αποκλείει και ”πιέσεις”, κυρίως από τη λήξη των συμβολαίων, αλλά και την αποκοπή μερίσματος του ΟΤΕ, καθώς και από τη διαπραγμάτευση των δωρεάν μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της, εκτιμά ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη σημερινή συνεδρίαση, κατόπιν της εκλογής του νέου δ.σ. και τις προσπάθειες της διοίκησης για μια πιο αποτελεσματική στρατηγική. Εξάλλου, επισημαίνει και αυτή την αποκοπή μερίσματος του ΟΤΕ, καθώς και τη λήξη των συμβολαίων futures και options.

Στην αποκοπή μερίσματος του ΟΤΕ αναφέρεται και η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, σχολιάζοντας ότι είναι πιθανό να προκληθούν τεχνικές πιέσεις. Γενικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η σημερινή πορεία του ΧΑ θα κινηθεί σε αντίστοιχο πλαίσιο με αυτό των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει ότι η λήξη των συμβολαίων στα παράγωγα, εκτιμάται πως θα αυξήσει τη μεταβλητότητα των τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυση για τον FTSE 20, κάνει λόγο για διστακτικότητα του δείκτη όσον αφορά στην κατοχύρωση υψηλότερων επιπέδων, καθώς, όπως η ίδια αναφέρει, επί επτά συναπτές συνεδριάσεις δεν μπορεί να διαφύγει σημαντικά σε επίπεδο κλεισίματος πάνω από τη βραχυχρόνια αντίσταση των 1.282 μονάδων.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη ότι ανησυχητικά σημάδια εκπέμπει ακόμη για τη βραχυχρόνια πορεία του FTSE 20 και η πλειοψηφία των τεχνικών δεικτών, ενώ σημείο στήριξης, σε περίπτωση εκδήλωσης άμεσων ρευστοποιήσεων, αποτελούν οι 1,.225 μονάδες.

Παράλληλα, στο πρωινό της report η Fortius Finance αναφέρει ότι η πίστωση των νέων δωρεάν μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στις μερίδες των δικαιούχων, η διαπραγμάτευση των μετοχών ΟΤΕ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος και η λήξη συμβολαίων του Ιουνίου, δεν θα επιτρέψουν στον Γενικό Δείκτη να κινηθεί σε θετική περιοχή, ορίζοντας ως επόμενο επίπεδο στήριξης τις 2.326 μονάδες.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή επισημαίνει και αυτή ότι το ενδιαφέρον θα στραφεί στον ΟΤΕ, εκτιμώντας παράλληλα ότι ανάκαμψη θα επιχειρήσει και η μετοχή της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αγορά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v