Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom:Πώς σχολιάζουν οι ΑΧΕ τις προβλέψεις 2004

Επιφυλακτική εμφανίζεται η Marfin όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Intracom, ενώ ύστερα από τις χθεσινές (15/6) προβλέψεις της διοίκησης για τα μεγέθη του 2004 θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της. ”Υπό αναθεώρηση” θέτει τη μετοχή η Εγνατία ΑΧΕ. Πώς σχολιάζουν Eurobank Sec και Εθνική.

Intracom:Πώς σχολιάζουν οι ΑΧΕ τις προβλέψεις 2004
Κάμψη των πωλήσεων και των κερδών προ φόρων, με τα EBITDA να ενισχύονται, προβλέπει η διοίκηση της Intracom για το σύνολο του 2004 όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (15/6) παρουσίασης της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό report της με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2004, η διοίκηση της Intracom εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 2% διαμορφούμενες στα 625 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 12% (στα 130 εκατ. ευρώ), ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 13% και συγκεκριμένα στα 44 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως τα προαναφερθέντα μεγέθη είναι χαμηλότερα των προβλέψεών της, σύμφωνα με τις οποίες τοποθετούσε τις πωλήσεις στα 699 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 138 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 62 εκατ. ευρώ).

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της ώστε να συμπεριλάβει αφενός τις προβλέψεις της διοίκησης και αφετέρου την τάση όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Παράλληλα, η Marfin Analysis εμφανίζεται επιφυλακτική όσον αφορά στην αποδοτικότητα του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Intracom, αλλά και σχετικά με την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα πάντα με τη Marfin Analysis, οι σημαντικότεροι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν το 2004 είναι η μεταβατική περίοδος ως αποτέλεσμα της αλλαγής της διοίκησης, οι δύσκολες συνθήκες του κλάδου, αλλά και η μειωμένη συνεισφορά του ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως αναφέρθηκε στην ίδια παρουσίαση, προβλέπει συμβόλαια ύψους 625 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, εκ των οποίων τα 410 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τη μητρική εταιρία.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως στην ίδια παρουσίαση αναφέρθηκε πως πιθανόν η Intracom να μην ολοκληρώσει τη συμφωνία για την εξαγορά της Siemens Tele Industry.

Σύμφωνα με το πρωινό report (16/6) της Εθνικής ΑΧΕ, οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής προβλέπουν κύκλο εργασιών ύψους 617 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 131 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να κινούνται ανάλογα των εκτιμήσεων της διοίκησης της Intracom, δηλαδή στα 44 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναφέρει πως διατηρεί την ”ουδέτερη” στάση της για τη μετοχή της Intracom, η οποία διαπραγματύεται 18 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Επιπρόσθετα, η Eurobank Securities σημειώνει πως η εταιρία στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου υπέγραψε συμβάσεις ύψους 201 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 32% του ετήσιου στόχου της διοίκησης.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως την περυσινή χρονιά η Intracom κατέγραψε κεφαλαιακά κέρδη ύψους 32 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής της στη Vodafone Panafon, σημειώνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο τα μεγέθη μεταξύ της χρήσης του 2003 και 2004 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση στα EBITDA που προβλέπει η διοίκηση της Intracom, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως καταδεικνύει σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας και ενδεχομένως καλύτερο μικτό περιθώριο κέρδους ως αποτέλεσμα ενός ευνοϊκότερου προϊοντικού μίγματος.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως έχει θέσει ”υπό αναθεώρηση” τη μετοχή της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v