Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για ακύρωση του διαγωνισμού ΟΠΑΠ

Αρνητικά ενδέχεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ τα νέα για την τρίμηνη αναβολή του διαγωνισμού για τα τερματικά, αναφέρει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis. Τι εκτιμά η Eurobank Securities και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Οι αναλυτές για ακύρωση του διαγωνισμού ΟΠΑΠ
Αρνητικά μπορεί να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ τα νέα για την τρίμηνη αναβολή του διαγωνισμού για τα τερματικά, αναφέρει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis στο πρωινό της report.

Ωστόσο, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, η εξέλιξη αυτή είναι μερικώς προεξοφλημένη από την αγορά, αλλά προβληματίζει τους αναλυτές της, καθώς μια τέτοια καθυστέρηση θα αυξήσει τη συμφόρηση που παρατηρείται στα πρακτορεία όπου λειτούργησε το ΚΙΝΟ, έχοντας αρνητική επίδραση στα υπόλοιπα παίγνια του οργανισμού, όπως το Στοίχημα.

Ακόμα, σημειώνει η ΑΧΕ, αυτή η καθυστέρηση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μειονέκτημα στη λειτουργία του ΚΙΝΟ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί η Marfin, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, ο νέος εξοπλισμός θα έφτανε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Έτσι, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΠΑΠ, ενώ τονίζουν πως με βάση αναφορές το συνολικό κόστος του νέου διαγωνισμού θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ από τα 120 εκατ. ευρώ του προηγούμενου.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities, με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για τα τερματικά του ΟΠΑΠ, τονίζει πως, σε περίπτωση που καθυστερήσει η λειτουργία του ΚΙΝΟ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναμένει τα υπόλοιπα παίγνια του οργανισμού να αποδώσουν καλύτερα από τις εκτιμήσεις της.

Αυτό, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, θα οφείλεται στην έλλειψη του φαινόμενου του ”κανιβαλισμού”. Παράλληλα, σημειώνει πως η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται 14,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 8,5 φορές τον εκτιμώμενο λόγο EV/EBITDA του ίδιου έτους.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως μετά την τελευταία εξέλιξη εκτιμά πως η εγκατάσταση των τερματικών θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2005, από τις αρχές του ίδιου έτους, που αναμενόταν νωρίτερα.

Σταδιακά αναφέρει η Π&Κ, η πρόσθεση των νέων τερματικών θα επιδράσει θετικά στον ΟΠΑΠ, καθώς θα διευκολύνει την εργασία των πρακτόρων και θα συντομεύσει τον χρόνο αναμονής των πελατών, στις ώρες αιχμής.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Οργανισμός, η απόφαση για την ακύρωση του διαγωνισμού δεν επηρεάζει την προγραμματισμένη υποδοχή του ΚΙΝΟ στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, καθώς –όπως επισημαίνεται–αυτή ήταν προγραμματισμένη να υποστηριχθεί από τις ήδη υπάρχουσες και εν λειτουργία τερματικές μηχανές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v