Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Προσαρμογή τιμής στόχου από Citigroup

Στα 22,3 ευρώ προσαρμόζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup (έναντι 29 ευρώ) διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Η αναπροσαρμογή της τιμής ακολουθεί τη διανομή δωρεάν μετοχών (3 νέες προς 10 παλαιές) στην οποία προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

ΕΤΕ: Προσαρμογή τιμής στόχου από Citigroup
Στα 22,3 ευρώ προσαρμόζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup (έναντι 29 ευρώ) διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Η αναθεώρηση της τιμής στόχου στην έκθεση της Citigroup (15/06/04) έρχεται μετά την διανομή των δωρεάν μετοχών που έδωσε η Εθνική, κατόπιν της οποίας η τιμή της Εθνικής προσαρμόσθηκε στα 18,80 ευρώ.

Η Citigroup εκφράζει την εκτίμηση ότι η νέα διοίκηση της Εθνικής απόδειξε τη δέσμευσή της στο να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να δώσει ώθηση, αλλά και να εστιάσει στην προώθηση της κερδοφορίας μέσω του franchising.

Κατά την Citigroup, τα spreads θα εμφανίσουν τάσεις σταθεροποίησης φέτος, ενώ η τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να εστιάζει στην περικοπή του κόστους. Εκτίμηση του οίκου είναι εξάλλου πως η νέα διοίκηση θα καταφέρει να βελτιώσει το προφίλ της Εθνικής έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών της.

Αναφορικά με την αποτίμηση της μετοχής της Εθνικής, η Citigroup επισημαίνει πως η τιμή στόχος των 22,3 ευρώ σημαίνει premium της τάξης του 10% έναντι του κλάδου, ενώ αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή στις 11,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2005.

Αναφερόμενη στα πιθανά ρίσκα αναφορικά με την επίτευξη της τιμής στόχου, η Citigroup κάνει λόγο για την αύξηση των στεγαστικών δανείων από την οποία, όπως τονίζεται, επωφελείται η Εθνική που εμφανίζει σημαντική δραστηριοποίηση στον τομέα αυτόν.

Ωστόσο, αν και μια επιδείνωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα δεν φαίνεται προς το παρόν πιθανή, αν τελικά υπάρξει, η Εθνική θα ”υποφέρει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v