Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το Q3

Οι πρωτοβουλίες για περικοπή κόστους, σε συνδυασμό με τις ισχυρές επιδόσεις στην Αίγυπτο, στήριξαν τα αποτελέσματα της Τιτάν, ωστόσο προβληματισμό δημιουργούν οι πωλήσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ και ΝΑ. Ευρώπη, λένε οι αναλυτές.

Τιτάν: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το Q3
Οι πρωτοβουλίες για περικοπή κόστους, σε συνδυασμό με τις ισχυρές επιδόσεις στην Αίγυπτο, στήριξαν τα αποτελέσματα της Τιτάν, που κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο, οι αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις πωλήσεις στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στη ΝΑ. Ευρώπη. Πιο αναλυτικά:

Μικτά χαρακτηρίζει η Εθνική - Π&Κ τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία τονίστηκαν από τη μείωση του όγκου στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Στα θετικά η χρηματιστηριακή τονίζει τη θετική δυναμική προσφοράς - ζήτησης στην Αίγυπτο, την αποτελεσματική εφαρμογή των πρωτοβουλιών για περικοπή κόστους σε βασικές αγορές, τη βελτιωμένη παραγωγή ταμειακών ροών και τη μείωση του καθαρού χρέους.

Η Εθνική - Π&Κ διατηρεί την τιμή-στόχο των 21 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "neutral" για την Τιτάν.

Η HSBC, από την πλευρά της, σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη που ανακοινώθηκαν ήταν σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, λόγω των καλύτερων επιδόσεων της εταιρίας σε επίπεδο κόστους. Ωστόσο, τονίζει πως οι προοπτικές της επιχείρησης παραμένουν σε γενικές γραμμές αρνητικές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σχολιασμός της Proton Bank, η οποία σημειώνει πως, αν και τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα του αναμενομένου, οι επιδόσεις της Τιτάν παραμένουν αδύναμες. Οι επιδόσεις στις ΗΠΑ είναι απογοητευτικές, παρά τη μικρή ανάκαμψη που αναμένεται το επόμενο έτος, ενώ οι ενδείξεις από την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικές. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "neutral".

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τιτάν ήταν υψηλότερα του αναμενομένου σε επίπεδο EBITDA και καθαρών κερδών, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία σημειώνει ότι οι επιδόσεις του ομίλου επηρεάστηκαν από τη συνεχιζόμενη πτώση της ζήτησης για οικοδομικά υλικά.

Με εξαίρεση την Αίγυπτο, όπου οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ισχυρές, όλες οι βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία -και κυρίως οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η ΝΑ. Ευρώπη- εμφανίστηκαν πιεσμένες, αποκαλύπτοντας λίγο-πολύ το ίδιο μοτίβο με αυτό του α΄ εξαμήνου του 2009.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, οι προσπάθειες για περιορισμό του κόστους και η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων επηρέασαν θετικά τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του ομίλου. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "accumulate" για την Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v