ΧΑ: Αναστολή διαπραγμάτευσης της Μουριάδης

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Μουριάδης από αύριο 11/06/2004 αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, κ. Παναγιώτης Αλεξάκης.

ΧΑ: Αναστολή διαπραγμάτευσης της Μουριάδης
Την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας Μουριάδης από την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, κ. Παναγιώτης Αλεξάκης.

Πριν την αναστολή, η μετοχή της εταιρίας βρισκόταν σε καθεστώς επιτήρησης από τις 23/3/2001.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΧΑ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι η εταιρία Μουριάδης δεν έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει και αποστείλει στο Χρηματιστήριο τις λογιστικές καταστάσεις α΄ τριμήνου 2004, καθώς και ότι δεν έχει ενημερώσει σχετικά με την ολοκλήρωση ή μη των διαδικασιών συγχώνευσης με την εταιρία Παπαϊωάννου, όπως σχετικά ανέφερε στο ενημερωτικό δελτίο της του Δεκεμβρίου 2003, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της από τις 11/06/2004.

Σε σχετικό ερώτημα του Χρηματιστηρίου όσον αφορά στους λόγους καθυστέρησης δημοσίευσης και το χρόνο δημοσίευσης τους, η εταιρία είχε γνωστοποιήσει ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε πρόβλημα του μηχανογραφικού της συστήματος, συμπληρώνοντας πως η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2004, θα είχε πραγματοποιηθεί στις 8/6/2004.

Η εταιρία μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει και αποστείλει στο ΧΑ τις λογιστικές της καταστάσεις, ούτε έχει ενημερώσει για τους λόγους και της νέας καθυστέρησης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Χ.Α.

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η εταιρία στο πρόσφατο Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. για τους σκοπούς της ΑΜΚ με μετρητά με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων (Δεκέμβριος 2003), είχε αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Μ. Παπαϊωάννου από την Μουριάδης και με μεταγενέστερη της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου επιστολή της, είχε αναφέρει ότι η λήψη των σχετικών με τη συγχώνευση αποφάσεων τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Απριλίου 2004.

Το Χρηματιστήριο μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής απέστειλε δύο επιστολές στην εταιρία με τις οποίες ζητούσε από τη διοίκηση της να πληροφορήσει το επενδυτικό κοινό σχετικά τις όποιες εξελίξεις για την προαναφερόμενη συγχώνευση, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v