Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ικανοποιημένες UBS, M. Lynch, Unicredit

Θετικές σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Εθνικής εμφανίζονται οι UBS, Merrill Lynch και Unicredit, αναφερόμενες στα θετικά έσοδα από τόκους που εμφάνισε η τράπεζα. Διατηρούνται αμετάβλητες συστάσεις και τιμές-στόχοι.    

Εθνική: Ικανοποιημένες UBS, M. Lynch, Unicredit
Ανώτερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Εθνικής, σύμφωνα με το report της Merrill Lynch Bank of America με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου. Ο οίκος, που διατηρεί την τιμή-στόχο στα 30 ευρώ και τη σύσταση σε "buy", αναφέρει ότι η Εθνική ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο, λόγω προβλέψεων και φόρων.

Η Merrill Lynch επιλέγει να "κρατήσει" από τα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων:
* Το μεσοπρόθεσμο ROE του 25% που σημαίνει ανοδική κίνηση της τρέχουσας τιμής μετοχών κατά 80%.
* Το επιτοκιακό περιθώριο που ήταν καλύτερο του αναμενομένου.
* Τη σωστή τοποθέτηση της τράπεζας ώστε να αποδώσει δανειακή ανάπτυξη ανώτερη του μέσου όρου.
* Τη δημιουργία μη εξυπηρετούμενων δανείων που ήταν αυξημένη έναντι του αναμενομένου.

"Καλά" χαρακτηρίζει τα κέρδη τρίτου τριμήνου η UBS, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου επισημαίνει τα ισχυρά έσοδα από τόκους και προβλέπει ότι η μικρή απώλεια σε όρους συναλλαγών δεν θα λειτουργήσει αρνητικά. Η τιμή-στόχος παραμένει αμετάβλητη στα 31 ευρώ και η σύσταση είναι "neutral".

"Αξιοπρεπή" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής η Unicredit, ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι άξια πανηγυρισμών. Η ίδια σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου δεν προχωρά σε αλλαγές στις προβλέψεις της, διατηρεί τη σύσταση "hold" και την τιμή-στόχο των 23 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v