Mobius: Το Χ.Α. είναι φθηνό!

Η εγχώρια αγορά μετοχών είναι «φθηνή» τόσο σε σχέση με τις αναδυόμενες όσο και σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές υποστήριξε ο "γκουρού των επενδύσεων", Mark Mobius από την Αθήνα. Τι προβλέπει για τράπεζες, δολάριο.   

Mobius: Το Χ.Α. είναι φθηνό!
Η εγχώρια αγορά μετοχών είναι «φθηνή» τόσο σε σχέση με τις αναδυόμενες όσο και σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές υποστήριξε ο κ. Mark Mobius υπεύθυνος διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Templeton Emerging Markets Fund, στα πλαίσια της διοργάνωσης από τη Citibank του Μedia Briefings με ομιλητές εκπροσώπους μεγάλων ξένων επενδυτικών οίκων.

Αν και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, δηλώνει αισιόδοξος αφού ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την κρίσιμη δικλείδα ασφαλείας για την εγχώρια οικονομία.

Ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά ότι παρότι οι εξαγορές στο εξωτερικό και ειδικά στην Νοτιανατολική Ευρώπη και την Τουρκία έγιναν σε υψηλά επίπεδα αποτίμησης, εντούτοις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και οι προοπτικές είναι καλές.

Ο κ. Mark Mobius δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των μετοχικών αγορών, ενώ ειδικά για τις αναδυόμενες πιστεύει ότι θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν σε σχέση με τις αναπτυγμένες, ενώ περισσότερο αναδυόμενη και λιγότερο ανεπτυγμένη χαρακτήρισε και τη Σοφοκλέους. Ειδικότερα εξήγησε ότι τοποθετούνται σε χώρες όπως Βραζιλία, Κίνα Ρωσία και Ινδία γιατί εκεί είναι μέλλον.

Αναφερόμενος στις αγορές παραγώγων, ο κ. Mobius σχολίασε ότι «τα παράγωγα είναι τζόγος», προσθέτοντας πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις εν λόγω συναλλαγές αφού τα κέρδη από αυτές τις συναλλαγές είναι τα μεγαλύτερα.

Τέλος, ειδικά για το δολάριο εκτιμά θα συνεχίσει να υποχωρεί και ότι το ευρώ είναι μάλλον υπερτιμημένο, ενώ και οι αγορές των εμπορευμάτων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία αφού η ζήτηση από πλευράς Κίνας και Ινδίας είναι ισχυρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v