Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για την αγορά

Τη μη απαιτητική αποτίμηση, τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή και τη διαφαινόμενη πρόθεση του Δημοσίου να μην προχωρήσει σε διάθεση μετοχών έως τους Ολυμπιακούς επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ ως παράγοντες που δημιουργούν την αισιοδοξία της για την αγορά.

Π&Κ: Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για την αγορά
Θετική είναι η γνώμη της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο report της εταιρίας με ημερομηνία 9 Ιουνίου.

Η ”αισιοδοξία” της Π&Κ αποδίδεται στον υψηλό ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή που υπολογίζεται στο 20%, στη μη απαιτητική αποτίμηση των 14,1 φορών τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και στην περιορισμένη εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων διοχέτευση μετοχών που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.

Στον αντίποδα, οι παράγοντες που εκτιμάται ότι ίσως επιδράσουν αρνητικά αφορούν την τρομοκρατία, την ανάμιξη του Δημοσίου σε επιχειρήσεις που ελέγχει, τη μετάβαση στα ΔΛΠ και τη μετά τους Ολυμπιακούς χαλάρωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναφερόμενη στα επιχειρηματικά νέα, η Π&Κ επισημαίνει ότι μετά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου δεν υπήρξαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα σημαντικές ειδήσεις. Από τις εταιρίες η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τον ΟΠΑΠ, στον οποίο αναφέρεται υπογραμμίζοντας ότι παραμένει μια επιχείρηση η οποία συγκεντρώνει διαφορετικά μεταξύ τους νέα και διαφορετικές εκτιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για 75% τοποθέτηση σε μετοχές, εκ του οποίου το 37,5% να αφορά σε ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v