Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές την παραίτηση Στρίντζη

Στην παραίτηση του κ. Γερ. Στρίντζη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Blue Star Ferries αναφέρονται οι χρηματιστηριακές. Μερίδα εξ αυτών εκτιμά πως η ενέργεια του κ. Στρίντζη ενδέχεται να προκαλέσει μεσοπρόθεσμες πιέσεις σε Blue Star και ΕΠΑΤΤ. Τι λένε Eurobank, Marfin, Π&Κ, Εγνατία και Σίγμα.

Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές την παραίτηση Στρίντζη
Στην παραίτηση του κ. Γεράσιμου Στρίντζη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Blue Star Ferries αναφέρονται στα σημερινά τους reports οι Eurobank, Marfin, Π&Κ, Εγνατία και Σίγμα.

Μερίδα εξ αυτών εκτιμά πως η ενέργεια του κ. Στρίντζη ενδέχεται να προκαλέσει μεσοπρόθεσμες πιέσεις σε Blue Star και ΕΠΑΤΤ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να φέρει η παραίτηση του προέδρου των Blue Star Ferries Γεράσιμου Στρίντζη (από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) τόσο τη μετοχή της εταιρίας όσο και τη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εκτιμά πως η παραίτηση του κ. Στρίντζη ενδέχεται να ασκήσει μεσοπρόθεσμες πιέσεις στη μετοχή της Blue Star Ferries αλλά και στη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής.

Η Eurobank Securities αναφέρει πως κατά την άποψή της η παραίτηση του κ. Στρίντζη δεν αναμένεται να επηρεάσει τη στρατηγική που έχουν θέσει οι Επιχειρήσεις Αττικής, οι οποίες θεωρούν την Blue Star Ferries βασικό μοχλό ανάπτυξης του ομίλου στην εγχώρια αγορά.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό report της πως ο κ. Στρίντζης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, ενώ σε ό,τι αφορά τις μετοχές των δύο εταιριών, σημειώνει τη σύσταση ”overweight” για τις Επιχειρήσεις Αττικής και ”underweight” για την Blue Star Ferries.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος της Blue Star Ferries θα είναι ο κ. Σπύρος Πασχάλης, ενώ νέος διευθύνων σύμβουλος με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ανέλαβε ο μέχρι πρότινος διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας κ. Μιχάλης Σακέλλης.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει επίσης πως για τη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής συνιστά ”αγορά”.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως η παραίτηση του κ. Στρίντζη οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, ενώ υπενθυμίζει πως οι Επιχειρήσεις Αττικής κατέχουν το 48,6% της Blue Star Ferries.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v