Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Για καλά αποτελέσματα, σε γενικές γραμμές, κάνει λόγο η HSBC, η οποία τονίζει τις θετικές τάσεις όσον αφορά την ποιότητα των παγίων και την πορεία περιορισμού κόστους. Για ισχυρό Q3 κάνει λόγο η Beta. 

Alpha: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Για καλά αποτελέσματα, σε γενικές γραμμές, κάνει λόγο η HSBC, η οποία τονίζει τις θετικές τάσεις όσον αφορά την ποιότητα των παγίων καθώς και την πορεία περιορισμού κόστους της Alpha Bank.

Όπως επισημαίνει η HSBC, τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κατά 17%, λόγω των καλύτερων στοιχείων για τα κόστη αλλά και τις χαμηλότερες επισφάλειες, καθώς μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως την ανησυχεί ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τομέα των στεγαστικών δανείων, ωστόσο χαρακτηρίζει θετική έκπληξη την τάση υποχώρησης όσον αφορά την καταναλωτική πίστη.

Η Beta Sec. από την πλευρά της, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 13,46 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “equalweight”, αναφέρει ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο, υψηλότερα των εκτιμήσεων. Κάνει λόγο για καλύτερη ποιότητα σε επίπεδο καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Proton τονίζει ότι τα αποτελέσματα της Alpha υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, λόγω ισχυρών εσόδων από συναλλαγές και χαμηλότερων προβλέψεων για επισφάλειες. Τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν την πρόβλεψή της κατά 21,4%, τονίζει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα μεγέθη της τράπεζας δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις, προσθέτοντας ότι της άρεσε η οριακή υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η σταθεροποίηση του κόστους ρίσκου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v