Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα Proton, ΗSBC

Για ικανοποιητική απόδοση σε ένα δύσκολο περιβάλλον κάνει λόγο η Proton, σε ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ. "Αναμενόμενα αδύναμα" χαρακτηρίζει τα μεγέθη Q3 η HSBC.

ΟΤΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα Proton, ΗSBC
Για ικανοποιητική απόδοση σε ένα δύσκολο περιβάλλον κάνει λόγο η Proton, σε ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ

Σύμφωνα με την Proton, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η εικόνα της κερδοφορίας του οργανισμού ενδέχεται να είναι λιγότερο αρνητική, υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση θα παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης. 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα γ' τριμήνου, η Proton σχολιάζει ότι τα έσοδα ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, καθώς τα αδύναμα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία αντισταθμίστηκαν πλήρως από άλλες δραστηριότητες. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων ενώ τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν οριακά χαμηλότερα λόγω υψηλότερων του αναμενόμενου χρηματοοικονομικών δαπανών, αναφέρει η Proton

Η HSBC, σε έκθεσή της χαρακτηρίζει αναμανόμενα αδύναμα τα μεγέθη γ' τριμήνου του οργανισμού. Όπως αναφέρει, τα ισχνά μεγέθη του ΟΤΕ οφείλονυται στη συνεχιζόμενη αδυναμία σε Ελλάδα (τόσο σε σταθερή όσο και σε κινητή τηλεφωνία) και Ρουμανία (κυρίως στη σταθερή τηλεφωνία), λόγω ενός συνδυασμού έντονου ανταγωνισμού, σκληρής νομοθεσίας και αδύναμων μακροοικονομικών δεδομένων.        

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v