Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Q3

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές εταιρίες για τα μεγέθη τριμήνου της ΕΧΑΕ, εντοπίζοντας την βελτίωση του μέσου ημερήσιου τζίρου της αγοράς και αναφέροντας την πιθανή ανάγκη για αναθεώρηση των σχετικών προβλέψεων.

ΕΧΑΕ: Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Q3
Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές εταιρίες για τα  μεγέθη τριμήνου της ΕΧΑΕ, εντοπίζοντας την βελτίωση του μέσου ημερήσιου τζίρου της αγοράς και αναφέροντας την πιθανή ανάγκη για αναθεώρηση των σχετικών προβλέψεων.    

Η Deuteche Bank τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της ενώ διατηρεί τιμή-στόχο στα 10 ευρώ και σύσταση "hold".

Η Merrill Lynch τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ στο γ' τρίμηνο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της κατά 2%, ενώ διατηρεί τιμή-στόχο στα 9,8 ευρώ και σύσταση "neutral". Όπως εκτιμά, η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει για την εταιρία έως 12,5 εκατ. ευρώ.

Για ισχυρό τρίμηνο, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις κάνει λόγο η Alpha Finance, τονίζοντας ότι ο όγκος συναλλαγών στο ΧΑ αναμένεται ισχυρός και στο δ' τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή διατηρεί "buy" για την εισηγμένη.  

Θετική είναι η Eurobank Securities για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ, υπογραμμίζοντας την επίδοση του μέσου ημερήσιου τζίρου της αγοράς.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, με δεδομένο ότι μέσα στο 2009 η εταιρίας έχει μέσο ημερήσιο τζίρο στα 197 εκατ. ευρώ, η πρόβλεψή της για αντίστοιχο μέγεθος του 2010 στα 210 εκατ. ευρώ φαίνεται «πολύ συντηρητική».

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ισχυρά αποτελέσματα, άνω των εκτιμήσεων, διατηρώντας σύσταση "outperform" με τιμή-στόχο στα 11,8 ευρώ.  

Αντίστοιχα σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζει η Εθνική P&K τα αποτελέσματα. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση καθώς οι όγκοι συναλλαγών αυξάνονται, η εταιρική δραστηριότητα είναι πιθανό να κινηθεί ανοδικά και η δομή του κόστους είναι σχετικά ανελαστική.

Κατά τι ισχυρότερη των προβλέψεών της βρήκε τα αποτελέσματα η HSBC, η οποία αναφέρει ότι αισθάνεται «άνετα» με την πρόβλεψή της για μέσο ημερήσιο τζίρο του 2009 στα 195 εκατ. ευρώ.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της.

Η χρηματιστηριακή σε ξεχωριστό της report με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου διατηρεί την τιμή στόχο αμετάβλητη στα 11 ευρώ και τη σύσταση σε accumulate, λόγω του ανθεκτικού επιχειρηματικού μοντέλου και των καλύτερων προοπτικών που εμφανίζουν κατά την χρηματιστηριακή οι μετοχές.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v