Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3

Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Κύπρου, επισημαίνοντας την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας και των εσόδων από τόκους.

Τρ. Κύπρου: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3
Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Κύπρου, επισημαίνοντας την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας και των εσόδων από τόκους.

Στο εννεάμηνο η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων ύψους 265 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκησή της διατήρησε το guidance για επίτευξη κερδών 300 - 400 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Τα κέρδη μετά φόρων της Κύπρου στο γ΄ τρίμηνο ανέρχονται στα 117 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 38% έναντι του β΄ τριμήνου.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 7 ευρώ από 6,75 ευρώ προχώρησε η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση "buy", ενώ σε "outperform" από "market perform" αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου η KBW και αναθεωρεί ανοδικά την τιμή-στόχο στα 7,5 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως. 

Σε "overweight" από "equalweight" αναβαθμίζει την σύσταση για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Euroxx Sec, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 6,8 ευρώ ανά μετοχή, από 5,1 ευρώ προηγουμένως.

Υψηλότερα χαρακτηρίζει η Εθνική - P&K τα μεγέθη της Τράπεζας Κύπρου σε επίπεδο τριμήνου και προσθέτει τη μετοχή στη λίστα της με τα top picks.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το πιστωτικό ίδρυμα, καθώς πιστεύει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα ξεπεράσει σημαντικά τις δικές της προβλέψεις αλλά και αυτές της αγοράς για το 2009.

Επιπλέον, ο οίκος προβλέπει βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα, αλλά κυρίως στην Κύπρο και στη Ρωσία. Η Εθνική - P&K διατηρεί τη σύσταση "outperform".

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου η Marfin Analysis σκοπεύει να ρυθμίσει τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του πιστωτικού ιδρύματος. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι θα υπάρξει μονοψήφια ή και διψήφια αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του τρέχοντος έτους ως αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης των εσόδων από συναλλαγές. Προς το παρόν η Marfin διατηρεί τη σύσταση "συσσώρευσης".

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου η Alpha Finance, τονίζοντας ότι το επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε σημαντικά, ενώ ο σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων σχεδόν μειώθηκε στο μισό. Η λειτουργική βελτίωση ήρθε κυρίως από την Κύπρο, όπου η δυναμική της αγοράς είναι περισσότερο πρόσφορη. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τον στόχο της διοίκησης για κέρδη 2009 στα 300 - 400 εκατ. ευρώ "μάλλον συντηρητικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v