Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής-στόχου από 4 οίκους (update 2)

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16,3 και τα 16,60 ευρώ προχώρησαν η HSBC και η Εγνατία ΑΧΕ αντίστοιχα, σε αναλύσεις τους με ημερομηνία 8/6/2004, ενώ η Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο στα 15,70 ευρώ (από 14,5 ευρώ) και η Eurocorp στα 16,3 ευρώ (από 14,5 ευρώ).

ΟΠΑΠ: Αύξηση τιμής-στόχου από 4 οίκους (update 2)
Νές υψηλότερες τιμές-στόχοι για τη μετοχή του ΟΠΑΠ τέθηκαν με σημερινές αναλύσεις απο την HSBC, την Εγνατία Χρηματιστηριακή, την Eurocorp και την Deutsche Bank.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 15,70 ευρώ, από την προηγούμενη των 14,5 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”διακράτηση”, ενώ και η Eurocorp, σε ξεχωριστή σημερινή της ανάλυση δίνει νέα τιμή-στόχο τα 16,3 ευρώ έναντι της προηγούμενης των 14,5 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στα 16,3 (από 14,6 ευρώ) ευρώ αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η HSBC σε ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2004, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”συσσώρευση”.

Ο οίκος αναφέρεται στα αποτελέσματα τριμήνου του Οργανισμού, τα οποία χαρακτηρίζει σημαντικά καλύτερα των προσδοκιών, ειδικά αν συνυπολογιστούν σε αυτά και οι αντεστραμμένες προβλέψεις για τη διαμάχη με την Intralot. Το Kino, αναφέρει η HSBC, ξεπέρασε τις προσδοκίες, χωρίς άλλωστε να είναι προς το παρόν εμφανές οποιοδήποτε ”ξεθώριασμά” της ανοδικής πορείας του.

Εξάλλου, νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 16,60 ευρώ, από τα 14,40 ευρώ, θέτει η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή του Οργανισμού, καθώς η προαναφερθείσα νέα τιμή-στόχος υπονοεί περιθώριο ανόδου μόλις 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως ξεπέρασαν ελαφρώς τόσο τις δικές της προβλέψεις όσο και της αγοράς. Ο ΟΠΑΠ αντέστρεψε τις προβλέψεις της Intralot ύψους 148 εκατ. ευρώ, οι οποίες ουσιαστικά προσέθεσαν 96,2 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 87,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6%, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι προηγούμενες εκτιμήσεις της για το Κino ήταν αρκετά συντηρητικές, δεδομένου ότι ήταν αρκετά νωρίς ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις του παιχνιδιού, δεδομένης της περιορισμένης χρονικής λειτουργίας τους στην αγορά.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αισθάνεται αρκετά αισιόδοξη ώστε να αναθεωρήσει υψηλότερα τις προβλέψεις της για τον κύκλο εργασιών τόσο του 2004 όσο και του 2005.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως προβλέπει αύξηση του τζίρου κατά 32% για το 2004, καθώς εκτιμά πως θα φτάσει στα 3,013 δισ. ευρώ, ενώ για το 2005 αναμένει ενίσχυση 9% και συγκεκριμένα στα 3,289 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v