Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Υπερπουλημένος ο FT 20 βραχυχρόνια

Το βασικό ερώτημα είναι αν η υποχώρηση του FT 20 αποτελεί βραχύβια βίαιη διόρθωση σε μεσοχρόνια ανοδική τάση ή αν είναι πρώτο πτωτικό κύμα σε μια πολύμηνη καθοδική τάση που μόλις ξεκίνησε, σημειώνει η Εμπορική.

Εμπορική: Υπερπουλημένος ο FT 20 βραχυχρόνια
Το βασικό ερώτημα είναι αν η υποχώρηση του δείκτη αποτελεί βραχύβια βίαιη διόρθωση σε μια μεσοχρόνια ανοδική τάση ή αν είναι το πρώτο πτωτικό κύμα σε μια πολύμηνη καθοδική τάση που μόλις ξεκίνησε, σημειώνει η Εμπορική στην τεχνική ανάλυση για τον δείκτη FT 20.

"Η απάντηση ενδεχομένως θα δοθεί στη συμπεριφορά του δείκτη στις στηρίξεις των 1.365 μ. και 1.325 μ. και το αισιόδοξο σενάριο συγκεντρώνει -προς το παρόν- τις περισσότερες πιθανότητες", προσθέτει η τράπεζα. 

Όπως αναφέρει, αν ο δείκτης διατηρηθεί ψηλότερα των 1.365 - 1.325 μ., θα παραμείνει σε ισχύ το ανοδικό κανάλι του τελευταίου διμήνου. Σε μια τέτοια εξέλιξη η Εμπορική αναμένει αρχικά ανοδική αντίδραση προς τις 1.443 και ίσως τις 1.486 μονάδες.

Στη συνέχεια περιμένει εκ νέου υποχώρηση και δημιουργία νέας βάσης τιμών, που θα οδηγήσει στη σταδιακή προσέγγιση του υψηλού έτους, όπου και θα κριθεί η δυνατότητα επέκτασης της ανόδου προς τις 1.760 μονάδες. 

Ενδεχόμενη διάσπαση των στηρίξεων των 1.365 και 1.325 μ. θα εναποθέσει τις ελπίδες τερματισμού της πτώσης στην ισχυρότατη στήριξη των 1.265 μονάδων. 

Οι βραχυχρόνιοι τεχνικοί δείκτες είναι μεν αρνητικοί αλλά κινούνται πλέον σε ζώνες βραχυχρόνιας υποτίμησης, τονίζει η Εμπορική. 

Παράλληλα, για τον αμερικανικό δείκτη Dow Jones σημειώνει πως η πρώτη αξιόλογη στήριξη εντοπίζεται στις 9.680 μ. (όρια δίμηνης trendline) και ενδεχόμενη διάσπασή της θα επηρεάσει πιθανότατα και την εξέλιξη του Ftse ASE 20.

Ισχυρή στήριξη βρίσκεται στις 9.485 μ., αλλά αν επικρατήσει το σενάριο σημαντικής διόρθωσης, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη στήριξη των 9.130 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v