Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Bελτίωση της αποδοτικότητας βλέπει η Marfin

Θετική εμφανίζεται η Marfin Analysis για τη μετοχή της ΔΕΗ, καθώς εκτιμά ότι η Επιχείρηση έχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας, ενώ αναφέρει πως διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΔΕΗ: Bελτίωση της αποδοτικότητας βλέπει η Marfin
Θετική εμφανίζεται η Marfin Analysis για τη μετοχή της ΔΕΗ, όπως αναφέρει στο πρωινό report της με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως στηρίζει την άποψή της στο γεγονός ότι η Επιχείρηση διαθέτει περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, που αντιστοιχεί σε 13% discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι προβλέψεις για την ερχόμενη τριετία κάνουν λόγο για αύξηση 18% κατά μέσο όρο για τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ οι αντίστοιχες για τον κλάδο είναι της τάξεως του 7%.

Η Marfin Analysis αναφέρεται επίσης και σε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε να παρέχει ισχυρές εκπτώσεις σε εταιρίες που ασχολούνται με τη βαριά βιομηχανία, με βάση τον όγκο και τον χρόνο της κατανάλωσης.

Η σχετική απόφαση χαρακτηρίζεται θετική, επισημαίνει η Marfin Analysis, καθώς δίνεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που προέρχεται από τους κατέχοντες άδειες προμήθειας και (αργότερα) παραγωγής. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο δίνονται κίνητρα αύξησης της κατανάλωσης σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v