Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Τι προβλέπει για το Q3 ΕΛΠΕ και Motor Oil

Την απαισιόδοξη στάση της για τον ευρωπαϊκό κλάδο της διύλισης διατηρεί η UBS, εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q3, ενώ παραμένει "πωλητής" και των περισσότερων μετοχών του κλάδου. Τι προβλέπει για ΕΛΠΕ, Motor Oil.

UBS: Τι προβλέπει για το Q3 ΕΛΠΕ και Motor Oil
Την απαισιόδοξη στάση της για τον ευρωπαϊκό κλάδο της διύλισης διατηρεί η UBS, εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, ενώ παραμένει "πωλητής" και των περισσότερων μετοχών του κλάδου.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 26/10 η UBS παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil.

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το γ΄ τρίμηνο θα ανακοινωθούν καθαρά EBITDA ύψους 86 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 50% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου και 15% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 44 εκατ. ευρώ, μειωμένα 40% έναντι του γ΄ τριμήνου του προηγούμενου έτους και αμετάβλητα εν συγκρίσει με το β΄ τρίμηνο του 2009. Η UBS διατηρεί τη σύσταση "sell" και την τιμή-στόχο των 7,40 ευρώ για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.

Για τη Motor Oil, η UBS υπολογίζει καθαρά EBITDA ύψους 44 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 48% σε σχέση τόσο με το αντίστοιχο περυσινό όσο και με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν 74% χαμηλότερα εν συγκρίσει με το περυσινό τρίμηνο και 45% χαμηλότερα έναντι του β΄ τριμήνου, στα 18 εκατ. ευρώ. Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση "sell" και την τιμή-στόχο των 9,80 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v