Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Από έξω η τάση ελλείψει ειδήσεων

Πιο ”στενά” θα ακολουθήσει η ελληνική αγορά την πορεία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών αυτή την εβδομάδα, ελλείψει ειδήσεων που να προκαλούν το εγχώριο ενδιαφέρον, όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis.

Marfin: Από έξω η τάση ελλείψει ειδήσεων
Πιο ”στενά” θα ακολουθήσει η ελληνική αγορά την πορεία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών αυτή την εβδομάδα, ελλείψει ειδήσεων που να προκαλούν το εγχώριο ενδιαφέρον, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, και τελείωσε με κέρδη της τάξης του 0,8% για το Γενικό Δείκτη, κυριάρχησε η αφομοίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων από τους επενδυτές, με τη συνεπακόλουθη αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για τον ΟΠΑΠ, την EFG Eurobank Ergasias, Folli-Follie και ΔΕΗ, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2004.

Παράλληλα, στην ανάλυση τονίζεται ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η focus list της Marfin Analysis διαπραγματεύεται 15,3 φορές το εκτιμώμενο PE για το 2004, έναντι 14 φορών, των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών της.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Marfin Analysis υπογραμμίζει πως η αγορά αυτή τη στιγμή έχει έλλειψη σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά, και για το λόγο αυτό η πορεία της αυτή την εβδομάδα θα είναι περισσότερο συνυφασμένη με αυτή των διεθνών.

Μάλιστα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί κκαι στα μερίσματα που θα ανακοινώσουν οι εταιρίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, η Cosmote, η γενική συνέλευση της οποίας θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Ιουνίου, αναμένεται να διανείμει μέρισμα ύψους 0,50 ευρώ και η Coca Cola 3E 0,20 ευρώ.

Στις διεθνείς αγορές, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, στις ομιλίες του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, την Τρίτη και Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v