Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευές: "Outperform" από Εθνική P&K

Οφέλη για τις Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ και ΓΕΚ Τέρνα από την κυβερνητική πρόθεση για επιτάχυνση των απορροφήσεων των κεφαλαίων της Ε.Ε. που κατευθύνονται στην εγχώρια υποδομή βλέπει η Εθνική Ρ&Κ.

Κατασκευές: Outperform από Εθνική P&K
Οφέλη για τις Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ και ΓΕΚ Τέρνα από την κυβερνητική πρόθεση για επιτάχυνση των απορροφήσεων των κεφαλαίων της Ε.Ε. που κατευθύνονται στην εγχώρια υποδομή βλέπει η Εθνική Ρ&Κ σε flash note της με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου.

Αυτό αναμένεται να τονώσει συνολικά την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα τονίζει η χρηματιστηριακή, ενώ διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά τη δημοπράτηση του νέου τμήματος της Αττικής Οδού, η πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε επαναδημοπράτηση του έργου μετά την απαιτούμενη διαβούλευση. Η χρηματιστηριακή θεωρεί την εξέλιξη ξεκάθαρα θετική για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο, ενώ αναφέρει πως ανάμεσα στους πιθανούς διεκδικητές θα είναι η κοινοπραξία Ελλάκτωρ - J&P - Αττικάτ.

Ακόμα, θετικά σχολιάζει η χρηματιστηριακή τις πληροφορίες κατά τις οποίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεκκινήσει τις πληρωμές προς τις συμμετέχουσες κατασκευαστικές εταιρίες για τα ήδη ολοκληρωμένα δημόσια έργα.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, αναφέρει η Εθνική P&K, θα είναι θετικό για τα μεγάλα ονόματα του κλάδου -κυρίως για την Ελλάκτωρ και την J&P Άβαξ- και πολύ θετικό για τις μικρότερες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v