Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης:Πιθανή διάχυση ενδιαφέροντος στο ΧΑ

Η διάθεση κατοχύρωσης κερδών γίνεται αρκετά έντονη σε κάθε υπέρβαση της αγοράς πάνω από τις 2.900 μονάδες, τονίζει ο κ. Μ. Χατζηδάκης εκτιμώντας ότι τεχνικά η συνεδρίαση της 22ας/10 θεωρείται κρίσιμη.

Χατζηδάκης:Πιθανή διάχυση ενδιαφέροντος στο ΧΑ
Η διάθεση κατοχύρωσης κερδών γίνεται αρκετά έντονη σε κάθε υπέρβαση της αγοράς πάνω από τις 2.900 μονάδες, επισημαίνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης.

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί ότι η διάχυση της ανόδου και των αποδόσεων σε μεγαλύτερο πλήθος μετοχές ενδέχεται να μετατοπίσει το ενδιαφέρον σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, οι οποίες δείχνουν ικανές να αυξήσουν τις συναλλαγές και να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο, ακόμα και αν η αγορά μπει σε συνθήκες κόπωσης.

Αυτό θα διατηρήσει εντός αγοράς τη ρευστότητα που ενδεχομένως θα προκύψει από κατοχύρωση κερδών, αφού ένα σημαντικό μέρος των μετοχών παραμένει σε επίπεδα τιμών τα οποία έχουν μεγάλη διαφορά από τα τρέχοντα κυρίως λόγω της συγκέντρωσης του ενδιαφέροντος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Οι μετοχές που παρουσιάζουν αποκλίσεις δεν προέρχονται μόνο από υψηλού ρίσκου εταιρίες, καθώς πολλές περιπτώσεις έχουν επαρκές άλλοθι από τα θεμελιώδη τους για να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις τους.

Σηματωρός αυτής της κινητικότητας εκτιμάται ότι είναι το σύνολο των εταιριών που βρίσκονται κάτω από τον όμιλο της Bιοχάλκο, όπου παραδοσιακά η τάση των μετοχών της αποκτά μιμητές σε όλο το φάσμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Τεχνικά η περίοδος που διανύουμε μοιάζει με τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Απριλίου όπου η αγορά ύστερα από σύντομη στάση και αποφόρτιση των δεικτών συνέχισε προς νέα υψηλά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τεχνικά η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται κρίσιμη, καθώς ο Γενικός Δείκτης διέσπασε με σχετική ευκολία την πρώτη στήριξη στις 2.860 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε χαμηλότερα και από τη δεύτερη που εντοπίζεται στις 2.835 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v