Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Νέα τιμή-στόχος τα 6 ευρώ από Marfin

Σε προς τα πάνω αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Φουρλής στα 6 ευρώ, από τα 5,5 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2004, όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, ενώ παράλληλα αναθεωρεί προς τα πάνω και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2004.

Φουρλής: Νέα τιμή-στόχος τα 6 ευρώ από Marfin
Σε προς τα πάνω αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Φουρλής προχώρησε η Marfin Analysis σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Φουρλής, ενώ παράλληλα αύξησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2004.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis η αναδιάρθρωση του ομίλου έχει αρχίσει να αποδίδει, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει διεύρυνση των ρυθμών ανάπτυξης στα ερχόμενα τρίμηνα, και δη υπό το πρίσμα της λειτουργίας του νέου καταστήματος Ikea στην Αθήνα.

Ειδικότερα και όσον αφορά στα αποτελέσματα του 2004 η Marfin Analysis αναφέρει πως διατήρησε τις προβλέψεις της όσον αφορά στις πωλήσεις του ομίλου Φουρλή για τις οποίες εκτιμά πως θα αυξηθούν κατά 23,7% διαμορφούμενες στα 693,2 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση 45,8% και να ανέλθουν στα 58,7 εκατ. ευρώ (κατά 3,9% υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της) με το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 8,5%.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αναμένεται να φτάσουν στα 32,2 εκατ. ευρώ (συγκριτικά με 28,5 εκατ. ευρώ που η Marfin Analysis προέβλεπε πριν) σε σχέση με 7,4 εκατ. ευρώ του 2003.

Για το 2005 η Marfin Analysis διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για πωλήσεις αυξημένες κατά 11,3% στα 771,4 εκατ. ευρώ, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα EBITDA του ομίλου Φουρλή κατά 8,9% στα 72 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε βελτίωση κατά 22,5% με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 28,2% στα 41,3 εκατ. ευρώ (υψηλότερα κατά 23% από τις προηγούμενες προβλέψεις της χρηματιστηριακής).

Εξάλλου, στο πρωινό της report με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2004, η Marfin Analysis ανέφερε πως παραμένουν θετικές οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα.

Ακόμα, όπως σημειώνει η Marfin, η παρουσίαση της Fourlis σε θεσμικούς επενδυτές την Παρασκευή δεν έφερε στο προσκήνιο νέες ειδήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v