Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Τιμές-στόχοι για ΕΧΑΕ - ΚΑΕ (update)

Σε οριακή μείωση της τιμής-στόχου στα 8 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”αγορά”. Σε ξεχωριστή ανάλυση η χρηματιστηριακή αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τα ΚΑΕ στα 17,40 ευρώ, αναβαθμίζοντας, παράλληλα, τη σύσταση σε ”buy”.

Εγνατία ΑΧΕ: Τιμές-στόχοι για ΕΧΑΕ - ΚΑΕ (update)
Σε οριακή μείωση της τιμής-στόχου στα 8 ευρώ, από τα 8,3 ευρώ, για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ με ανάλυσή της στις 3 Ιουνίου 2004.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή ανάλυσή της η χρηματιστηριακή αναθεωρεί υψηλότερα την τιμή-στόχο για τα ΚΑΕ, στα 17,40 ευρώ, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”αγορά”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η μείωση της τιμής–στόχου αντανακλά τις χαμηλότερες προβλέψεις όσον αφορά στη λειτουργία του χρηματιστηρίου, ενώ επισημαίνει πως τα τρέχοντα επίπεδα επιβεβαιώνουν τη σύσταση ”αγορά” (buy).

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η σημαντική υποχώρηση που κατέγραψε ο τζίρος του ΧΑ τους τελευταίους δύο μήνες, την οδήγησε σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το ύψος των συναλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και τα EBITDA του 2004.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη αναθεωρήθηκαν ανοδικά, καθώς υποστηρίζονται από χαμηλότερες αποσβέσεις, αλλά και από τα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση ιδίων μετοχών.

Η Εγνατία εκτιμά πως τα EBITDA του ομίλου της ΕΧΑΕ θα παρουσιάσουν 16% αύξηση στο 2004 και θα φτάσουν στα 33,9 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 2%, στα 63,5 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 10%, διαμορφούμενα στα 30,6 εκατ. ευρώ.

Για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου 2004 της ΕΧΑΕ, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ήταν ”ισχυρά”, με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά και με περιορισμό του κόστους που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα κατά τα πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 70%, στα 18 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 10,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 21,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 8,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, υποβοηθούμενα από έκτακτα κέρδη και από κέρδη που προέκυψαν από την πώληση ιδίων μετοχών.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΑΕ, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε μικρή αύξηση της τιμής–στόχου στα 17,4 ευρώ, από τα 17,10 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”αγορά”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004 και τίτλο ”Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν νωρίτερα για τα ΚΑΕ”.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως προχώρησε στην αναβάθμιση της σύστασης ως αποτέλεσμα του σημαντικού (κατά περίπου 16%) περιθωρίου που διαθέτει η μετοχή των Καταστημάτων ώστε να κινηθεί υψηλότερα, της ”γενναιόδωρης” μερισματικής πολιτικής που ακολουθεί, της ενδεχόμενης αύξησης της ρευστότητας της μετοχής μεσοπρόθεσμα, αλλά και της επικέντρωσης της διοίκησης στη στρατηγική του ομίλου μετά τους Ολυμπιακούς.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο είναι ”παραδοσιακά αδύναμο”, ο όμιλος παρουσίασε στο εξεταζόμενο διάστημα ”εντυπωσιακά” αποτελέσματα, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Σημειώνεται πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 57%, στα 44 εκατ. ευρώ, οδηγώντας τα κέρδη σε ισχυρή ανάπτυξη της τάξεως του 63% και συγκεκριμένα στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ υπενθυμίζει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά, ως αποτέλεσμα της ενοποίησης της εταιρίας ”Εύσημον” για πρώτη φορά.

Σε συνέχεια των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων, ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης της αναμενόμενης ζήτησης για τα ”Ολυμπιακά προϊόντα” αφενός και της αύξησης στην κίνηση των επιβατών αφετέρου, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη του 2004.

Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπει αύξηση 47,2% στις πωλήσεις του ομίλου στο σύνολο του 2004, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 340,6 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA του ομίλου των ΚΑΕ, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν 53,5% αύξηση, διαμορφούμενα στα 83,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη των ΚΑΕ, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως με βάση τις προβλέψεις της θα αυξηθούν κατά 38,7% (στα 48 εκατ. ευρώ), περίπου 8% υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Πάντως, η Εγνατία αναφέρει πως δεν αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της περιόδου 2005-2006, διατηρώντας το outlook της σχετικά για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v