Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 16,2 ευρώ η τιμή-στόχος από Citigroup

Σε αύξηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16,2 ευρώ από τα 15,8 ευρώ προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της (3/6/2004), μετά την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του ομίλου, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση ”Hold, High Risk”. Τι εκτιμάται για τη νέα διοίκηση.

ΟΠΑΠ: Στα 16,2 ευρώ η τιμή-στόχος από Citigroup
Σε αύξηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16,2 ευρώ από τα 15,8 ευρώ προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004.

Η αύξηση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης των εκτιμήσεων του οίκου για την κερδοφορία του ομίλου, ενώ σημειώνεται πως διατήρησε την αξιολόγηση ”Hold, High Risk”.

Ο οίκος αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα 2004-2006 του Οργανισμού κατά 1%-7%, ενώ αυξημένες είναι οι εκτιμήσεις του σε ό,τι αφορά το μέρισμα, το οποίο αναμένεται κατά 27% υψηλότερο έως τα 1,22 ευρώ, λόγω της αποδέσμευσης των κεφαλαίων που σχετίζονται με τη διαμάχη με την Intralot.

Το κυριότερο νέο από το conference call της προηγούμενης εβδομάδας που ακολούθησε την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, αναφέρει η Citigroup, είναι ότι η λειτουργία του KINO θα ξεκινήσει τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις του Στοιχήματος οδηγεί στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Citigroup για το 2004 κατά 7%.

Οι αναλυτές της Citigroup, μετά από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ στις 2 Ιουνίου, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη ”ρητορική” του νέου προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, οι οποίοι κάνουν λόγο για ”προσεκτική και ανεξάρτητη από το κράτος προσέγγιση των ζητημάτων του Οργανισμού”. Αυτά, επισημαίνεται στην έκθεση, μένει να αποδειχτούν και στην πράξη.

Ο οίκος αναφέρει ακόμη τη ”δέσμευση” της διοίκησης όσον αφορά την πρόθεσή της να μην πωληθεί άλλο ποσοστό του Οργανισμού. Τέτοιες δηλώσεις επί τόσο σημαντικών θεμάτων, εκτιμούν οι αναλυτές του οίκου, είναι πιθανό να φέρουν σε δύσκολη θέση τους διοικούντες, και ειδικότερα τον κ. Φιλιππίδη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε πώληση.

Στα αρνητικά για τον ΟΠΑΠ αναφέρεται η διαφαινόμενη πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε προσλήψεις, καθώς όπως ειπώθηκε στους αναλυτές του οίκου, 230 πλήρως απασχολούμενοι υπάλληλοι είναι μικρός αριθμός δεδομένου του μεγέθους της εταιρίας.

Ακόμη, η έκθεση αναφέρεται με ”ανησυχία” στις δηλώσεις της νέας διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες τα νέα πρόσωπα δεν βρίσκονται εκεί ”για τα λεφτά, αλλά για προσωπικούς λόγους”. Όπως είπε η διοίκηση στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους αναλυτές της Citigroup, κινητήριος δύναμή της είναι η φιλοδοξία να επιτευχθεί ”όφελος για τους μετόχους και την Ελλάδα”. Κάτι τέτοιο, αναφέρει η έκθεση, ”μοιάζει ”πολύ καλό για να είναι αληθινό στο σημερινό επιχειρηματικό κόσμο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v