Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι από 5 οίκους (update)

Την τιμή-στόχο των 22 και 23 ευρώ διατηρούν για την μετοχή της ΔΕΗ η HSBC και Marfin Analysis, αντίστοιχα. Νωρίτερα, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο στα 22,7 ευρώ από τα 22,1 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης, ενώ η Morgan Stanley την ”έκοψε” στα 22 ευρώ από τα 24 ευρώ. Τα 25 ευρώ διατηρεί η UBS.

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι από 5 οίκους (update)
Την τιμή στόχο των 22 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”add” διατηρεί η HSBC σε έκθεση της για την ΔΕΗ, με ημερομηνία 3/6/2004.

Ακόμα, η HSBC υπογραμμίζει τις ανώτερες προοπτικές ανάπτυξης της Eπιχείρησης συγκριτικά με τις ομοειδής της εταιρίες, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως η μετοχή της συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε discount, έναντι αυτών, σε όρους των περισσότερων πολλαπλασιαστών.

Σε αυτό το πλαίσιο η επενδυτική πρόταση του οίκου, με βάση μακροχρόνιο ορίζοντα, παραμένει αμετάβλητη.

Νωρίτερα, την τιμή – στόχο των 23 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατήρησε η Marfin Analysιs για τη μετοχή της εταιρίας σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004.

Εξάλλου, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο στα 22,7 ευρώ από τα 22,1 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης, ενώ η Morgan Stanley την ”έκοψε” στα 22 ευρώ από τα 24 ευρώ. Τα 25 ευρώ διατηρεί η UBS.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή της ΔΕΗ στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς, εμπιστοσύνη στη διοίκηση, περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας, ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης σε εγχώριο επίπεδο, έλλειψη ανταγωνισμού σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22,7 από 22,1 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά” σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η Deutsche Bank θεωρεί ότι τα θετικά αποτελέσματα ενισχύουν την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νέζη και τις πιθανότητες να διατηρήσει τη θέση του μακροπρόθεσμα.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως η Morgan προχώρησε σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22 ευρώ από τα 24 ευρώ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004.

Η Morgan Stanley προχώρησε ταυτόχρονα σε υποβάθμιση της σύστασης της από ”overweight” σε ”equal-weight”, ενώ παράλληλα αναφέρει στην ανάλυσή της πως η μετοχή της ΔΕΗ είναι ”λογικά αποτιμημένη”.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο λόγος της υποβάθμισης της ΔΕΗ είναι η περιορισμένη ”ορατότητα” όσον αφορά την προοπτική αύξησης των τιμολογίων, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και οι κίνδυνοι που προέρχονται από το κανονιστικό πλαίσιο.

Από την πλευρά της η UBS, σε έκθεσή της με την ίδια ημερομηνία διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης, αλλά και τη σύσταση ”buy1”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004 της ΔΕΗ, ο ελβετικός οίκος αναφέρει πως οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 9,5% ως αποτέλεσμα της κατά 2,5% αύξησης στα τιμολόγια αλλά και της κατά 5,3% ενίσχυσης της κατανάλωσης, ενώ επισημαίνει πως θετική έκπληξη αποτέλεσαν οι εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v