Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Νέες τιμές για EFG, ΟΠΑΠ, Folli (update)

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των EFG Eurobank, ΟΠΑΠ και Folli Follie προχώρησε η Marfin Analysis με ξεχωριστές της αναλύσεις στις 3 Ιουνίου 2004.

Marfin: Νέες τιμές για EFG, ΟΠΑΠ, Folli (update)
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των EFG Eurobank, ΟΠΑΠ και Folli Follie προχώρησε η Marfin Analysis με ξεχωριστές της αναλύσεις με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 18,10 ευρώ, από τα 17,10 ευρώ, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”neutral”.

Επίσης, αναβάθμισε κατά 6,5% την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis, έως τα 14,7 ευρώ, ενώ η σύσταση διατηρείται σε ”ουδέτερη”.

Για τη Folli Follie η Marfin Analysis αυξάνει την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Ειδικότερα για την Eurobank, η Marfin Analysis επισημαίνει πως παραμένει θετική βασισμένη στα ”ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη, την ποιότητα των κερδών, αλλά και τη σταθερή και αποδοτική διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση η χρηματιστηριακή εξηγεί πως τη διατηρεί, σε αποτέλεσμα της αποτίμησης. Συμπληρώνει πάντως πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μετοχής αντανακλώνται στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας και κατά συνέπεια δεν δικαιολογεί περαιτέρω σημαντική αύξηση.

Η Marfin Analyis αναφέρει επίσης πως αναθεώρησε το μοντέλο της ώστε να συμπεριλάβει την υψηλότερη της αναμενόμενης αύξησης στη χορήγηση δανείων, αλλά καις τα περιθώρια και κατ’ επέκταση στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπει αύξηση 15% στα λειτουργικά έσοδα του 2004 και 12% για το 2005 (έναντι πρότερων εκτιμήσεων για αύξηση 14% και 11% αντίστοιχα) με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 27% την τρέχουσα χρήση και κατά 21% του χρόνου (σε σχέση με προηγούμενης προβλέψεις για ενίσχυση της τάξεως του 22,3% και 16,9% αντίστοιχα).

Όσον αφορά στον ΟΠΑΠ η χρηματιστηριακή αποδίδει την ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τον Οργανισμό στις καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις και κυρίως στην αντιστροφή των προβλέψεων για τη διαμάχη με την Intralot.

Ωστόσο, η Marfin Analysis διατηρεί την σύσταση της ”neutral”, καθώς οι αναλυτές της θεωρούν πως όλες οι θετικές ειδήσεις που αφορούν τον οργανισμό είναι προεξοφλημένες.

Επίσης, η σύσταση της αντανακλά τις ανησυχίες των αναλυτών για το θέμα της Intralot, το οποίο όπως επισημαίνουν συνεχίζει να υφίσταται, αλλά παρά ταύτα, δεν έχει ληφθεί υπόψη κατά αποτίμηση τους.

Όπως τονίζεται στην έκθεση ο εκτιμώμενος δείκτης P\E του 2004 ανέρχεται στο 11,4, ενώ η μερισματική απόδοση του ίδιου έτους αναμένεται στο 6,4%, καθώς το μέρισμα θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ.

Σχετικά με την Folli Follie η Marfin Analysis επισημαίνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου ήταν ”ισχυρά” υποβοηθούμενα από επιθετική επέκταση του δικτύου πωλήσεων αλλά και από τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως βασικοί μελλοντικοί καταλύτες για την Folli Follie είναι η επιτυχημένη ”επιθετική” επέκταση του δικτύου της σε αγορές όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία, οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του κινεζικού λιανεμπορίου, περαιτέρω βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου στην Ευρώπη, αλλά και οι αποδόσεις από την πρόσφατη επένδυση στα ΚΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v