Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμές - στόχοι από Morgan Stanley και UBS

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22 ευρώ από τα 24 ευρώ, προχώρησε η Morgan Stanley με ανάλυσή της (3 Ιουνίου 2004). Την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”buy1” διατηρεί η UBS (03/06).

ΔΕΗ: Τιμές - στόχοι από Morgan Stanley και UBS
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22 ευρώ από τα 24 ευρώ, προχώρησε η Morgan Stanley με ανάλυσή της (3 Ιουνίου 2004),

Από την πλευρά της η UBS διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης, αλλά και τη σύσταση ”buy1”.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης της από ”overweight” σε ”equal-weight”, ενώ παράλληλα αναφέρει στην ανάλυσή της πως η μετοχή της ΔΕΗ είναι ”λογικά αποτιμημένη”.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο λόγος της υποβάθμισης της ΔΕΗ είναι η περιορισμένη ”ορατότητα” όσον αφορά την προοπτική αύξησης των τιμολογίων, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και οι κίνδυνοι που προέρχονται από το κανονιστικό πλαίσιο.

Η μετοχή της ΔΕΗ, τονίζει η Morgan Stanley, διαπραγματεύεται 11,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, ενώ η μερισματική απόδοση του ίδιου έτους εκτιμάται στο 6,2%.

Εξάλλου, η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2004 διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, αλλά και τη σύσταση ”buy1”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004 της ΔΕΗ, ο ελβετικός οίκος αναφέρει πως οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 9,5% ως αποτέλεσμα της κατά 2,5% αύξησης στα τιμολόγια αλλά και της κατά 5,3% ενίσχυσης της κατανάλωσης, ενώ επισημαίνει πως θετική έκπληξη αποτέλεσαν οι εξαγωγές.

Σύμφωνα με την UBS, τα κόστη για τα καύσιμα περιορίστηκαν με τη χρήση των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων να ενισχύεται. Σε αυτό το πλαίσιο ο ξένος οίκος αναφέρει πως αναμένει αυξημένη χρήση των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων στο 2004, αλλά και βελτιωμένη χρήση του λιγνίτη, συνδυασμός ο οποίος αναμένεται να αντισταθμίσει τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Ως εκ τούτου, ο έλεγχος του κόστους αναμένεται να βελτιώσει την ενίσχυση των κερδών στο 2004, συμπληρώνει η UBS.

Ο οίκος αναφέρεται επίσης και στην Tellas η οποία έχει ήδη κερδίσει 10% από το μερίδιο της ελληνικής αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, έχοντας παράλληλα μειώσει τις ζημίες της κατά 5,9 εκατ. ευρώ, στα 3,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v