Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec: Σύσταση ”outperform” για τον ΟΠΑΠ

Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Securities, σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2004, ενώ εξακολουθεί να συγκαταλέγει τον τίτλο του Οργανισμού στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της. Πώς εκτιμά το μέλλον των παιχνιδιών του Οργανισμού.

EFG Sec: Σύσταση ”outperform” για τον ΟΠΑΠ
Δυναμική ικανή ώστε οι υψηλές αποδόσεις έναντι της αγοράς να έχουν συνέχεια βλέπει η EFG Eurobank Securities για τον ΟΠΑΠ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, ενώ εξακολουθεί να συγκαταλέγει τον τίτλο του Οργανισμού στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της.

Όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται με discount 11% έναντι της ελληνικής αγοράς, ενώ έναντι των ομοειδών διεθνών εταιρειών διαπραγματεύεται με discount 23%.

Ωστόσο, από την έκθεση της χρηματιστηριακής ξεχωρίζουν οι ”δυσμενείς” εκτιμήσεις της σχετικά με τα αναμενόμενα έσοδα του τρέχοντος αλλά και του επόμενου έτους, από την γκάμα παιχνιδιών που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, πλην του ΚΙΝΟ.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο του 2004 οι αναλυτές της Eurobank Securities αναμένουν υποχώρηση εσόδων από 4% έως και 49% για τα υπάρχοντα παίγνια του οργανισμού, ενώ αντίθετα αναθεωρούν ανοδικά κατά 131% (!) τις προβλέψεις τους για τα έσοδα του ΚΙΝΟ έως τα 705 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα του 2004 από το Στοίχημα εκτιμώνται στα 1.533,8 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει κάμψη της τάξεως του 7,1% σε σχέση με αυτά του 2003.

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση αναμένεται να εμφανίσουν τα έσοδα από το Super 3 σε ποσοστό 49% έως τα 77,5 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί το Λόττο με μείωση 37,7% έως τα 41,7 εκατ. ευρώ.

Παρά ταύτα, όπως προκύπτει από την ανάλυση της Eurobank Securities, τα συνολικά έσοδα του οργανισμού θα κινηθούν ανοδικά σε ποσοστό 18,4% το 2004, διαμορφούμενα στα 2.701,8 εκατ. ευρώ λόγω των εκτιμώμενων αυξημένων εσόδων από το ΚΙΝΟ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της χρηματιστηριακής, τα έσοδα του ΚΙΝΟ άγγιξαν τα 86,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ, στο τέλος του Μαρτίου το παίγνιο ήταν διαθέσιμο σε 1.725 πρακτορεία, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές της EFG Sec., οι επιδόσεις τριμήνου του ΚΙΝΟ στις περιοχές όπου λειτουργούσε ενίσχυσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ παρά τη σημαντική αρνητική επίδραση από το Στοίχημα, που εμφάνισε υποχώρηση εσόδων 10,5% στα 416,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, το φαινόμενο του ”κανιβαλισμού” από το ΚΙΝΟ ήταν μεταξύ των βασικών παραγόντων που οδήγησαν σε κάμψη των εσόδων του Στοιχήματος.

Επίσης, οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για έσοδα της τάξεως των 972,2 εκατ. ευρώ από το ΚΙΝΟ το έτος 2005, ήτοι αύξηση 37,9% σε σχέση με τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει το σύνολο εσόδων του οργανισμού υψηλότερα κατά 7,8% στα 2.912,5 εκατ. ευρώ αντισταθμίζοντας την αρνητική επίδραση από την κάμψη εσόδων που αναμένεται να παρουσιάσουν τα υπόλοιπα παίγνια.

Παράλληλα, αναφέρει η Eurobank Securities, η διοίκηση του ΟΠΑΠ, με βάση την υπάρχουσα εμπειρία, θεωρεί πως το παίγνιο που θα επηρεαστεί περισσότερο από την επέκταση του ΚΙΝΟ θα είναι το Super 3.

Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση, το ΚΙΝΟ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη μετά το Euro 2004, ενώ στην Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v