Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Συστάσεις, τιμές στόχοι για ΔΕΗ - ΚΑΕ

Την τιμή-στόχο των 24 ευρώ διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της (1/6), διατυπώνοντας, παράλληλα, τη σύσταση ”overweight”. Σε ξεχωριστή ανάλυσή της η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο για τα ΚΑΕ στα 14,50 ευρώ.

Π&Κ: Συστάσεις, τιμές στόχοι για ΔΕΗ - ΚΑΕ
Την τιμή-στόχο των 24 ευρώ διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Ιουνίου 2004, όπου δίνει τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Επίσης, σε ξεχωριστή ανάλυσή της με την ίδια ημερομηνία η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο για τα ΚΑΕ στα 14,50 ευρώ.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη ΔΕΗ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως έχει διατηρήσει σε γενικές γραμμές αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2004, συμπληρώνοντας πως οι εκτιμήσεις της για αυξημένες τιμές του πετρελαίου έχουν αντισταθμιστεί από την περαιτέρω αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών μονάδων και την αυξημένη χρήση του λιγνίτη σε συνδυασμό με ενίσχυση των εξαγωγών.

Με βάση την τιμή-στόχο των 24 ευρώ, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται ”ευνοϊκά” σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις όσον αφορά στις προβλέψεις για το 2005, και συγκεκριμένα 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη και 6 φορές τον δείκτη EV/EBITDA.

Αναφορικά με τα ΚΑΕ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, αν και ”καλά”, δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν, ενώ σε ό,τι αφορά τη μετοχή των Καταστημάτων αναφέρει πως διαπραγματεύεται 18,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v