ΗΛΕΑΘ: Τιμή-στόχος τα 4,12 ευρώ, ”buy” από Εγνατία

Με την τιμή-στόχο των 4,12 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινάει η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψη για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών (1/06), για την οποία προβλέπει ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,3% στα κέρδη ανά μετοχή μέχρι το 2006.

ΗΛΕΑΘ: Τιμή-στόχος τα 4,12 ευρώ, ”buy” από Εγνατία
Με σύσταση ”αγορά” (buy) και τιμή-στόχο τα 4,12 ευρώ ξεκινάει η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψη για τη μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1 Ιουνίου 2004, η προαναφερθείσα τιμή-στόχος που προκύπτει με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) υπονοεί ισχυρό περιθώριο ανόδου κατά 42,1% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Ηλεκτρονική Αθηνών είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως έχει αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει εισέλθει και στην αγορά της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ το επεκτατικό πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2006, ενώ για τη συνέχεια η εταιρεία αναμένεται να θέσει τους νέους στρατηγικούς της στόχους.

Μέχρι τότε, και με βάση τις προβλέψεις της Εγνατίας ΑΧΕ, η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,3% στα κέρδη ανά μετοχή, με τις πωλήσεις να ενισχύονται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 7%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τον άνευ δανεισμού, πλούσιο σε ρευστό ισολογισμό, καθώς και το ισχυρό brand name, αλλά και την αποτελεσματική και έμπειρη διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τους βασικότερους κινδύνους που συσχετίζονται με την Ηλεκτρονική Αθηνών, η Εγνατία ΑΧΕ εντοπίζει την υπερπροσφορά που υπάρχει στον κλάδο, αλλά και τον ανταγωνισμό από τα hypermarkets, ενώ παράλληλα αναφέρεται στους ισχνούς όγκους συναλλαγών της μετοχής της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v