ΑΧΕ: Ευρώπη και πετρέλαιο διαμορφώνουν την τάση

Οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν ότι οι ΑΧΕ πως θα παραμείνουν κύριοι διαμορφωτές της τάσης όσον αφορά την ελληνική αγορά, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει ότι οι νέες υψηλές τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να δημιουργήσουν αναταράξεις στις χρηματαγορές.

ΑΧΕ: Ευρώπη και πετρέλαιο διαμορφώνουν την τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Προσεκτικό ξεκίνημα αναμένει η Marfin Analysis για σήμερα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να είναι οι κύριοι διαμορφωτές της τάσης.

Πάντως, η Marfin Analysis δεν αποκλείει περαιτέρω ανακατάταξη των χαρτοφυλακίων μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Επιπλέον, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της Intralot ενδέχεται να βρεθεί στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς διαπραγματεύεται 9,7 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004, που αντιστοιχεί σε μεγάλο discount σε σχέση τόσο με τους εγχώριους όσο και με τους διεθνείς ανταγωνιστές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως παραμένει θετική για τα θεμελιώδη στοιχεία της Intralot, αλλά και για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της στον διεθνή χώρο.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενδέχεται να δούμε συνέχιση των ανάμικτων τάσεων, οι οποίες και ενδέχεται να οδηγήσουν σε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξουν το συγκεκριμένο outlook.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι νέες υψηλές τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να δημιουργήσουν αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που διαπραγματεύονται με ”ελκυστικούς” πολλαπλασιαστές, ενώ διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι συνθήκες των διεθνών αγορών, αναμφισβήτητα, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος στην εγχώρια αγορά.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και οι επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων, συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις αγορές, παραγκωνίζοντας τα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

Τι έγινε χθες: Έντονη πίεση στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης παρατηρήθηκε χθες, σύμφωνα με την Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,88%.

Στην αγορά παρατηρήθηκαν τάσεις αποκόμισης κερδών στα blue chips, με την επενδυτική ψυχολογία ωστόσο να παραμένει καλύτερη σε τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Eurobank Securities.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v