Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διασύνδεση με πέντε χρηματιστηριακές αγορές

Τη διασύνδεση του Χ.Α. με πέντε χρηματιστηριακές αγορές της ανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου εντός του 2010 μέσω της λειτουργίας του Extranet προανήγγειλε ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος.

ΧΑ: Διασύνδεση με πέντε χρηματιστηριακές αγορές
Τη διασύνδεση του Χ.Α. με πέντε χρηματιστηριακές αγορές της ανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου εντός του 2010 μέσω της λειτουργίας του Extranet, για τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών, προανήγγειλε στο περιθώριο του 4ου ετήσιου roadshow της ΕΧΑΕ ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Καπράλος.

Ειδικότερα, το Χ.Α. θα διασυνδεθεί μέσω του Extranet με τις χρηματιστηριακές αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Το κανάλι διασύνδεσης, που είναι ελληνική πρωτοβουλία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Καπράλου, στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2010.

Μέσω του Extranet και τοπικών πρακτόρων οι Έλληνες και ξένοι επενδυτές θα μπορούν να εκτελούν συναλλαγές με ασφάλεια στις παραπάνω αγορές, χρησιμοποιώντας τις ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες και τα εξ αποστάσεως μέλη του Χ.Α.

Την πρακτόρευση του συστήματος στις ανωτέρω αγορές θα έχουν τράπεζες στις περιπτώσεις θυγατρικών ελληνικών ομίλων.

Το Extranet δεν αποτελεί κοινή πλατφόρμα συναλλαγών αλλά κανάλι διασύνδεσης για ροή δεδομένων και για διοχέτευση εντολών.

Στις 24 Οκτωβρίου έχει οριστεί στην Αθήνα συνάντηση μεταξύ των μελών του Χ.Α. και των πρακτόρων του Extranet για να συζητηθούν λεπτομέρειες της λειτουργίας του συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v