Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 8 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Π&Κ

Στα 8 από 9 ευρώ αναθεώρησε η Π&Κ Χρηματιστηριακή την τιμή-στόχο για την ΕΧΑΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Μαΐου, η Π&Κ χαρακτηρίζει τον τίτλο ελκυστικά αποτιμημένο.

ΕΧΑΕ: Στα 8 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Π&Κ
Στα 8 από 9 ευρώ αναθεώρησε η Π&Κ Χρηματιστηριακή την τιμή-στόχο για την ΕΧΑΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Μαΐου, και τίτλο ”υποτιμημένη εταιρία με ευμετάβλητο τζίρο και στάσιμο υπερβάλλον ρευστό”, η Π&Κ χαρακτηρίζει τον τίτλο ελκυστικά αποτιμημένο, διαπραγματευόμενο 11,2 φορές τα εκτιμώμενα προσαρμοσμένα κέρδη του 2004.

Αναφερόμενος στον ημερήσιο τζίρο του ΧΑ, από όπου, σύμφωνα με την Π&Κ, είναι άμεσα εξαρτημένα τα μεγέθη της ΕΧΑΕ, προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων από 145 εκατ. σε 167 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιστοιχεί στους πιο αδύναμους όγκους συναλλαγών που παρατηρούνται το τελευταίο δίμηνο.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της ΕΧΑΕ αντίστοιχα των εκτιμήσεών της.

Ως καταλύτες για την πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της ΕΧΑΕ η Π&Κ επισημαίνει τη βελτίωση των όγκων συναλλαγών στο Χ.Α. και την πορεία της εν εξελίξει περικοπής κόστους. Ως ένα ακόμη σημαντικό θέμα για τους επενδυτές η χρηματιστηριακή επισημαίνει το κατά πόσον θα ”αξιοποιηθεί” το λιμνάζον ρευστό της εταιρίας, πιθανότατα μέσω της διανομής εκτάκτου μερίσματος 1-2 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v