Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: "Εύσημα" αναλυτών για το deal με Shell

Θετικό χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές το deal μεταξύ της Motor Oil και της Shell τονίζοντας τις συνέργιες αλλά και την ισχυροποίηση του δικτύου της πρώτης.

Motor Oil: Εύσημα αναλυτών για το deal με Shell
Θετικό χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές το deal μεταξύ της Motor Oil και της Shell τονίζοντας τις συνέργιες αλλά και την ισχυροποίηση του δικτύου της πρώτης.

Αναλυτικότερα:

Η τιμή εξαγοράς είναι ανάλογη με την αξία της Shell Ηellas, εκτιμά η Εθνική - P&K στο πρωινό report (25/09), τονίζοντας ότι το deal θα προσθέσει αξία στην αποτίμηση της Motor Oil.

Μένει να διευκρινιστούν οι συνέργιες και οι οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Από την πλευρά της, η Prοtοn χαρακτηρίζει θετική τη συμφωνία με τη Motor Oil αφού ενισχύει τη θέση της εταιρίας στη λιανική αγορά. Το μερίδιο της Motor Oil θα ανέβει στο 22% περίπου, ενώ οι χρηματοοικονομικοί δείκτες που σχετίζονται με το deal είναι λογικοί, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Έχουμε θετική άποψη για τη συμφωνία με τη Shell Hellas, αναφέρει η Marfin Analysis, καθώς: α) Η αξία της συμφωνίας καταρχήν φαίνεται λογική.

β) Υπάρχει δυνατότητα για σημαντικές συνέργιες μεταξύ των δύο δικτύων που μαζί ελέγχουν περίπου 1.450 πρατήρια και έχουν μερίδιο αγοράς περίπου 22%,

γ) Γίνεται σημαντική συγκέντρωση στην αγορά αν λάβουμε υπόψη και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των ΕΛΠΕ και της BP.

Η Eurobank Sec. αναφέρει ότι ο δείκτης EV/EBITDA διαμορφώνεται στις 6,1 φορές, μέγεθος ιδιαίτερα ελκυστικό, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Το δίκτυο της Motor Oil θα είναι πλέον το δεύτερο ισχυρότερο στην Ελλάδα έπειτα από εκείνο των ΕΛΠΕ, ενώ η συμφωνία με τη Shell Hellas είναι θετική για τη Motor Oil και θα πρέπει να ικανοποιήσει την αγορά, καταλήγει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v