Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι εξαγωγές στήριξαν το α΄ τρίμηνο της ΔΕΗ

Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της ΔΕΗ η Marfin Analysis σε flash note της με ημερομηνία 27 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι οι εξαγωγές στήριξαν τα κέρδη. Διατηρεί την τιμή στόχο στα 23 ευρώ και τη σύσταση outperform. Αναβάθμιση σύστασης σε ”buy” από την Deutsche Bank, με τιμή στόχο τα 22,1 ευρώ.

Marfin: Οι εξαγωγές στήριξαν το α΄ τρίμηνο της ΔΕΗ
Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της ΔΕΗ η Marfin Analysis σε flash note της με ημερομηνία 27 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των κερδών υποστηρίχθηκε από τις αυξημένες εξαγωγές.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο στα 23 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει outperform, ενώ από την πλευρά της η Deutsche Bank αναθεωρεί ανοδικά τη σύσταση σε ”buy” (”αγορά”) από ”hold” (”διακράτηση”) με τιμή στόχο τα 22,1 ευρώ.

Η Marfin εκτιμά ότι τα έσοδα της ΔΕΗ από τις εξαγωγές ανήλθαν κατά 27 εκατ. ευρώ, αν και, όπως επισημαίνει, δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί.

Το κόστος, αναφέρει η Marfin, διαμορφώθηκε σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις της, ενώ ήταν θετικά επηρεασμένο από τη μείωση προσωπικού και αρνητικά επηρεασμένο από την λιγότερη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Συμπερασματικά, η Marfin Analysis επισημαίνει ότι τα κέρδη της ΔΕΗ ωφελήθηκαν, πέραν των εξαγωγών, από τα κατά 2,5% υψηλότερα τιμολόγια, από την αύξηση της κατανάλωσης τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, τη μείωση προσωπικού, τη χαμηλότερη φορολογία και τις μικρότερες ζημιές της Tellas.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά απο τις ήπιες καιρικές συνθήκες του Μαρτίου, την έλλειψη των περσινών εσόδων απο συναλλαγματικές διαφορές, τη χαμηλότερη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, τα υψηλότερα κόστη απόσβεσης που προκύπτουν από το εργοστάσιο της Φλόριδας και τα κόστη που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεδομένων των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, η Marfin εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΔΕΗ θα καταφέρει να εκπληρώσει τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής για ετήσιο ρυθμό αύξησης κερδών ανά μετοχή στο 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v