Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Βλέπει επιβράδυνση των προβλέψεων

Αισιοδοξία για επιβράδυνση του σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων εξέφρασε η ΜΡΒ στο πλαίσιο συνεδρίου της KBW, ενώ αναμένει συνέχιση της ανάκαμψης των καθαρών εσόδων από τόκους.

MPB: Βλέπει επιβράδυνση των προβλέψεων
Για επιβράδυνση του ρυθμού σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων έκανε λόγο η Marfin Popular Bank, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου (Εuropean Conference) που πραγματοποίησε η KWB, ενώ σημείωσε ότι θέλει η κάλυψη να αυξηθεί σταδιακά από το 51% που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει η KBW, ειδικά για το κόστος του ρίσκου, η Marfin Popular αναμένει ότι το κόστος των προμηθειών που σημειώθηκε το β’ τρίμηνο, θα συνεχιστεί και στα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους (περίπου 85 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο).

Γεωγραφικά, η ΜΡΒ φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξη όσον αφορά τον σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, παρά στην Ελλάδα, τονίζοντας το καλύτερο οικονομικό κλίμα, καθώς και τις ανθεκτικότερες δραστηριότητες στην διεθνή τραπεζική.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημειώνει η ΜΡΒ, αναμένεται να συνεχίσουν να ανακάμπτουν, με την συνεχιζόμενη βελτίωση των προθεσμιακών καταθέσεων στην Ελλάδα και την σταθεροποίηση που δείχνουν στην Κύπρο, να επιτρέπουν την διεύρυνση των spreads καταθέσεων.

Οσον αφορά τα πάγια, η διοίκηση της ΜΡΒ σημείωσε ότι η επανατιμολόγηση στην Κύπρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ η KBW αναμένει περαιτέρω βελτίωση στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Marfin αναμένει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των δανείων στο β’ εξάμηνο του 2009.

Η τιμή-στόχος για την μετοχή της ΜΡΒ είναι τα 2,9 ευρώ, με σύσταση “market perform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v