Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Στα 4 ευρώ μείωσε την τιμή -στόχο η HSBC

Σε σημαντική μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Intracom, έως τα 4 ευρώ προχωρά η HSBC, ενώ η νέα σύσταση είναι ”μείωση” από ”αύξηση θέσεων”. Τι βλέπει για διένεξη με Cosmorom, τι συνιστά για τόνωση κερδοφορίας.

Intracom: Στα 4 ευρώ μείωσε την τιμή -στόχο η HSBC
Σε σημαντική καθοδική αναθεώρηση της σύστασης για τη μετοχή της Intracom και της τιμής στόχου προχώρησε η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαΐου 2004.

Συγκεκριμένα, η δίκαιη τιμή προσδιορίζεται πλέον στα 4,38 ευρώ από 8,10 ευρώ, ενώ η τιμή στόχος τίθεται ακόμη χαμηλότερα, στα 4 ευρώ, καθώς δεν θεωρείται πιθανό η εταιρία να λαμβάνει το σύνολο των οφειλών της Cosmorom προς αυτήν (106 εκατ. ευρώ), παρά μόνο το 50%.

Η σύσταση περικόπτεται σε μείωση θέσεων (”reduce”) από αύξηση θέσεων (”add”).

Η HSBC εκτιμά ότι μια ανάκαμψη των πωλήσεων της Intracom δεν φαίνεται πιθανή και παρατηρεί ότι μια πολιτική περιορισμού του κόστους φαντάζει ίσως ο μόνος τρόπος για να τονωθεί η κερδοφορία. Οπότε, αναφέρει ο οίκος, μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες ενδείξεις σχεδίου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας, προχωράμε στην υποβάθμιση της μετοχής.

Οι προοπτικές για τον κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιείται η Intracom, είναι (ενδοσυνοριακά) φτωχές, αναφέρει η HSBC, δεδομένης της απόφασης του ΟΤΕ να περιορίσει τις κεφαλαιακές του δαπάνες εγγύτερα προς το 12% των πωλήσεων που αποτελεί το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την επικείμενη κάμψη στα έσοδα που συνδέονται με τον ΟΤΕ, η Intracom σκοπεύει να αυξήσει τη γεωγραφική της επέκταση- στρατηγική της οποιας την επιτυχία μένει να δούμε στο μέλλον, λέει η HSBC.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου της Intracom για το 2004 θα εμφανίσουν υποχώρηση κατά 3,7% και τα κέρδη προ φόρων μείωση κατά 11%. Ανάκαμψη της κερδοφορίας, προβλέπει η HSBC, αναμένεται από το 2005 και εξής, εν μέσω χαμηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v