ΑΧΕ: Wall και ευρωαγορές διαμορφώνουν την τάση

Από τη χθεσινή άνοδο στη Wall, αλλά και από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα λάβει το έναυσμα η Σοφοκλέους σήμερα, ενώ η συμπεριφορά των ΔΕΗ και ΟΤΕ (που ανακοινώνουν αποτελέσματα αύριο 27/05) εκτιμάται πως είναι σημαντική για την ευρύτερη πορεία της αγοράς.

ΑΧΕ: Wall και ευρωαγορές διαμορφώνουν την τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για σήμερα.

Η Marfin Analysis αναμένει θετικό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών μετά τη χθεσινή άνοδο στις ΗΠΑ.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε ελαφρά υποχώρηση από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως όσον αφορά στις εταιρικές ανακοινώσεις, αναμένεται ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου αύριο (27/05) και ο ΟΠΑΠ την Παρασκευή.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities επισημαίνει στο πρωινό της report πως οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου εγείρουν ανησυχίες για τα οικονομικά αποτελέσματα των βιομηχανικών επιχειρήσεων, των εταιριών της επιβατηγού ναυτιλίας αλλά και της ΔΕΗ, ενώ συμπληρώνει πως η εισροή κεφαλαίων που παρατηρείται δεν είναι ικανή να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

”Θετικό” άνοιγμα προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ για τις Ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, στο πλαίσιο αφενός της χθεσινής ανόδου στη Wall και αφετέρου της διόρθωσης των τελευταίων ημερών.

Για τη Σοφοκλέους, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως έχει χάσει 9% από τα υψηλά της του έτους, ενώ συμπληρώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστεί αγοραστικό ενδιαφέρον σε ορισμένες μετοχές.

Οι τραπεζικοί τίτλοι ενδέχεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σύμφωνα με την Εγνατία στο πλαίσιο της βελτίωσης του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, ενώ οι συμπεριφορές τόσο του ΟΤΕ όσο και της ΔΕΗ – που ανακοινώνουν αύριο τα αποτελέσματα τριμήνου – εκτιμάται πως θα είναι σημαντική για την ευρύτερη εικόνα της αγοράς.

Τι έγινε χθες: ”Μονότονη” χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνεδρίαση η Εθνική ΑΧΕ, που αναφέρει πως η αγορά κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ενώ συμπληρώνει πως η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος είχε ως αποτέλεσμα χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v