Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πως αναλύουν 5 ΑΧΕ τα μεγέθη τριμήνου

Την σημαντική αύξηση που κατέγραψαν τα έσοδα των θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου της Intralot στο πρώτο τρίμηνο του 2004 επισημαίνουν οι Εθνική, Π&Κ, Eurobank, Marfin και Εγνατία, τονίζοντας, ταυτόχρονα και τις απώλειες από τη διακοπή της λειτουργίας του ”Ξυστό”.

Intralot: Πως αναλύουν 5 ΑΧΕ τα μεγέθη τριμήνου
Σε επίπεδα ανάλογα των προβλέψεων της αγοράς κινήθηκαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Intralot, ενώ οι Εθνική, Π&Κ, Eurobank, Marfin και Εγνατία στα πρωϊνά τους report επισημαίνουν τα σημαντικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Κατά κύριο λόγο επισημαίνεται η σημαντική αύξηση που κατέγραψαν τα έσοδα των θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου, αλλά και η υποχώρηση των εσόδων από το ”Ξυστό” και το ”Πάμε Στοίχημα”.

Στο εξεταζόμενο διάστημα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε μείωση 19,8%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 5,6%, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Ειδικότερα, την ανάπτυξη που εμφάνισαν οι θυγατρικές εξωτερικού της Intralot επισημαίνει - μεταξύ των θετικών σημείων του τριμήνου - η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ σε ό,τι αφορά τα αρνητικά, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην υποχώρηση της ταμειακής θέσης.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η Intralot ενοποιεί για πρώτη φορά τις δραστηριότητές της στην Πολωνία, την Αμερική, το Περού και την Κύπρο και κατ’ επέκταση τα μεγέθη του τριμήνου δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά.

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, η Marfin Analysis αναφέρει πως επηρεάστηκε αρνητικά από τη διακοπή του ”Ξυστό” που πραγματοποιήθηκε από τις 8 Σεπτεμβρίου 2003. Ωστόσο, από την άλλη η χρηματιστηριακή επισημαίνει την συνεχιζόμενη αύξηση στα έσοδα της μητρικής, αλλά και στη σημαντική κατά 202,6% αύξηση του κύκλου εργασιών που εμφάνισαν οι διεθνείς θυγατρικές.

Η κατά 7,5% ενίσχυση που παρουσίασαν τα λειτουργικά κέρδη αποδίδεται στο προϊοντικό μείγμα των πωλήσεων, αλλά και στα υψηλά περιθώρια κέρδους από τις διεθνείς θυγατρικές.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Intralot ήταν ανάλογα των προβλέψέων της, πρέπει ωστόσο να συμπεριλάβει και τις νέες ενοποιήσεις.

Η Εθνική ΑΧΕ από την πλευρά της αποδίδει την υποχώρηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της Intralot στην απώλεια των εσόδων από το ”Ξυστό” στο πρώτο τρίμηνο αφενός και αφετέρου στην κατά 11,2% υποχώρηση των εσόδων από το ”Στοίχημᔨ.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ τα κυριότερα σημεία του πρώτου τριμήνου για την Intralot ήταν η νέα σύμβαση για το λανσάρισμα του ΚΙΝΟ στις Φιλιππίνες, αλλά και η δραστηριοποίηση στην αγορά της Τουρκίας που βρίσκεται σε πιλοτική φάση.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναφέρει μεταξύ άλλων πως καθώς η εταιρία έχει συνάψει νέες συμφωνίες οι οποίες θα λειτουργήσουν εντός του έτους, η διοίκηση της Intralot εκτιμά πως οι διεθνείς δραστηριότητες θα αποτελούν το 60% του συνολικού τζίρου.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρεται επίσης στις απώλειες των εσόδων που εμφάνισε ο όμιλος της Intralot ελλείψει του ”Ξυστό” ενώ καταλήγει πως στην παρούσα φάση έχει σύσταση ”αγορά” (buy) για τη μετοχή της εταιρίας, η οποία και ενδέχεται να παραμείνει αμετάβλητη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v