ΑΧΕ: ”Επιφυλακτικές” οι αγορές λόγω πετρελαίου

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα προέλθει η τάση και σήμερα, ενώ σε συνέχεια των νέων υψηλών που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του πετρελαίου η κίνηση αναμένεται να είναι ”επιφυλακτική”. Σε εγχώριο επίπεδο το επίκεντρο εστιάζεται στον ΟΤΕ.

ΑΧΕ: ”Επιφυλακτικές” οι αγορές λόγω πετρελαίου
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στις εισροές κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ καθώς εκτιμά πως η κίνησή τους θα είναι σημαντική για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

”Επιφυλακτικό” άνοιγμα προβλέπει η Marfin Analysis για σήμερα τόσο όσον αφορά στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στη Σοφοκλέους, ύστερα από την καταγραφή νέων υψηλών στα συμβόλαια του πετρελαίου που κατεγράφη χθες στη Νέα Υόρκη.

Η Marfin Analysis υπενθυμίζει αφενός πως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την Πέμπτη 27 Μαίου και αφετέρου πως το χρονικό περιθώριο για την ανακοίνωση των μεγεθών για τις εισηγμένες λήγει τη Δευτέρα 31 Μαίου.

Πάντως, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ, αλλά και το γεγονός ότι η μετοχή του Οργανισμού έχει χάσει 12% τις τρεις μέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση για κατά 50% μειωμένο μέρισμα σε σχέση με το προηγούμενο στη χρήση του 2003 θα φέρουν τον ΟΤΕ στο προσκήνιο.

”Ανάμικτη” συνεδρίαση προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities με τους επενδυτές να διατηρούν το βλέμμα τους στις ξένες αγορές, ενώ ο ΟΤΕ αναμένεται να αποτελέσει βασικό παράγοντα σε εγχώριο επίπεδο.

Η Eurobank Securities αναφέρει παράλληλα πως η όλη ψυχολογία είναι ενδεχομένως περισσότερο προς μια πτωτική τάση.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η έλλειψη σημαντικών εγχώριων εξελίξεων δεν δημιουργεί ιδιαίτερα περιθώρια για αισιοδοξία όσον αφορά σε σημαντική διαφοροποίηση της τάσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις διεθνείς αγορές με στόχο την αναζήτηση κατεύθυνσης.

Τι έγινε χθες: Σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από υψηλά ημέρας έκλεισαν χθες οι τιμές των μετοχών αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,20% παρά την ”δυνατή” εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v