Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Οι εκτιμήσεις των AXE για το τρίμηνο (update)

Κάμψη 33% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10,7%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τοποθετούν οι Marfin και Eurobank τον ΟΤΕ, το θετικό και το αρνητικό ”τεχνικό” σενάριο.

OTE: Οι εκτιμήσεις των AXE για το τρίμηνο (update)
Σημαντική υποχώρηση κατά 33% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις που προκύπτουν με βάση δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα US GAAP) την Πέμπτη 27 Μαΐου 2004.

Με βάση τις προβλέψεις 16 αναλυτών τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 75,55 εκατ. ευρώ από τα 113,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Όσον αφορά στις ενοποιημένες πωλήσεις οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα διαμορφωθούν στα 1,218 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10,7%.

Τόσο τα έσοδα όσο και η κερδοφορία του ΟΤΕ εκτιμάται πως έχουν επηρεαστεί αρνητικά κυρίως από τις μειώσεις στις τιμές χονδρικής που επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) στο τέλος του 2003.

Στη δημοσκόπηση του Reuters συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, Dresdner Kleinwort Wasserstein, EFG Eurobank Securities, Εγνατία ΑΧΕ, Εθνική ΑΧΕ, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Κάππα Χρηματιστηριακή, Lehman Brothers, Marfin Analysis, Morgan Stanley, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Proton Χρηματιστηριακή, Smith Barney, Σίγμα Χρηματιστηριακή και UBS.

Εξάλλου, και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή του ΟΤΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report με ημερομηνία 25 Μαΐου 2004, η μετοχή του Οργανισμού θα βρεθεί αναμφισβήτητα στο προσκήνιο αφενός ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου την Πέμπτη 27 Μαΐου και αφετέρου ως αποτέλεσμα της κατά 12% υποχώρησης στην τιμή της μετοχής τις τρεις μέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση του μερίσματος της χρήσης του 2003 των 0,35 ευρώ (το οποίο είναι κατά 50% μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο).

”Κρίσιμη” χαρακτηρίζει για την αγορά την επίδοση του ΟΤΕ η EFG Eurobank, στο πρωινό της report. Αναφερόμενη στο α΄ τρίμηνο του Οργανισμού, προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 10,7%, μείωση κερδών μετά από φόρους κατά 35% και σχεδόν αμετάβλητα EBITDA στα 435,5 εκατ. ευρώ.

Στα 9,60 με 9,70 ευρώ εντοπίζει η τεχνική ανάλυση της Fortius τα επίπεδα στήριξης για τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά τη διάσπαση για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό του επιπέδου των 10 ευρώ.

Αν ”αντέξει” το επίπεδο των 9,60- 9,70 ευρώ, επισημαίνει η Fortius, θα πρέπει να αναμένεται προσέγγιση των 10,70 ευρώ. Αν ωστόσο δεν λειτουργήσει το θετικό αυτό σενάριο, πιθανότερο φαίνεται να υπάρξει σταθεροποίηση στα επίπεδα των 9,24 ευρώ.

Οι περισσότεροι τεχνικοί δείκτες επισημαίνει η Fortius δείχνουν ευκρινέστατα ότι ο ΟΤΕ είναι ”υπερπουλημένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v