Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Προς ανάκαμψη από σταθεροποίηση πετρελαίου

Αφορμή για ανάκαμψη διαβλέπει η Marfin Analysis στη σταθεροποίηση των πετρελαϊκών τιμών, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαΐου. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των ΟΤΕ - ΔΕΗ που ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας.

Marfin: Προς ανάκαμψη από σταθεροποίηση πετρελαίου
Αφορμή για ανάκαμψη διαβλέπει η Marfin Analysis στη σταθεροποίηση των πετρελαϊκών τιμών, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαΐου 2004, στην οποία επισημαίνει ότι η προσοχή των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα θα εστιασθεί στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΟΤΕ - ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στην εβδομαδιαία της ανάλυση η Marfin Analysis, σχολιάζει ότι η απόφαση του ΟΤΕ για διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ, οδήγησε τη μετοχή του Οργανισμού σε απώλειες 9,9% στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη ότι αναμένει τα πλήρη αποτελέσματα του ΟΤΕ προκειμένου να διαμορφώσει μια πληρέστερη εικόνα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτή η εβδομάδα είναι πιο ”κρίσιμη” καθώς ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους οι ΔΕΗ και ΟΤΕ. Και οι δύο εταιρίες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 27 Μαΐου 2004.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η Marfin Analysis εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν 38%, ενώ για τη ΔΕΗ κάνει λόγο για αύξηση των κερδών 6%. Ακόμη, επισημαίνει ότι οι αλλαγές στο δείκτη MSCI θα τεθούν σε ισχύ στις 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή των Γερμανός και Hyatt στον MSCI Greece, και την αύξηση του ειδικού βάρους της Ελλάδας στους Euro & Pan Euro, με την προσθήκη των Alpha Bank, EFG Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Στις διεθνείς αγορές, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί πληθώρα μακροοικονομικών στοιχείων, όπως ο δείκτης Ifo στη Γερμανία και η αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ από τις εταιρικές ειδήσεις ξεχωρίζουν η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Vodafone και της Vivendi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v